Succesvolle staking Rotterdam 12 september

lcgLa5ww
Staking 12/9

Woensdag 12 september staakt het primair onderwijs in Zuid-Holland en Zeeland. Onder het motto Hart voor Onderwijs voeren we actie goed onderwijs in Nederland.

Het extra geld voor de nieuwe cao en het werkdrukakkoord laat zien dat actie voeren helpt! Maar we zijn er nog niet. Meer geld blijft nodig voor meer waardering, een eerlijk salaris voor álle medewerkers en de aanpak van het lerarentekort.

De urgentie is hoog en het lerarentekort is enorm. Iedere dag worden er klassen naar huis gestuurd omdat er niet genoeg leraren zijn. Daarom roept CNV Onderwijs jou op tot staken. Jouw stem en steun zijn daarbij cruciaal!

Op welke locaties kan ik me registreren als staker?

Rotterdam
11.30 Verzamelen op het Wilhelminaplein
12.00 Start demonstratie, via Erasmusbrug naar Het Park bij de Euromast
13.30 Korte manifestatie op de Kievitsweide in Het Park bij de Euromast
Kom vooral met het openbaar vervoer naar Rotterdam, het Wilhelminaplein is goed bereikbaar met de metro.

Slotmanifestatie
Presentator van het programma is acteur Quintis Ristie. Op het podium komen stakers aan het woord, en natuurlijk de voorzitters van de organisaties van het PO-Front. Vooraf en na afloop is er muziek. Om het openbaar vervoer niet te overbelasten, vragen we iedereen om na afloop niet allemaal tegelijk te vertrekken. Via metrohalte Dijkzigt is ieder station met of zonder overstap weer te bereiken. Met je team de stad ingaan of een bezoek aan het Museumpark is natuurlijk ook aan te raden. Rotterdam is immers een leuke stad!

Stakers van buiten de regio Rotterdam kunnen het beste met de trein en de metro naar het Wilhelminaplein komen. Vanaf Rotterdam Centraal rijden de lijnen D en E naar het Wilhelminaplein. Vanuit de regio Den Haag rijdt lijn E ook rechtstreeks naar het startpunt van de demonstratie. Alle metrolijnen vindt je in dit PDF-document.

In de regio Rotterdam vragen we iedereen om met lokaal openbaar vervoer naar de stad te komen, of eventueel op de fiets. Op het plein zelf is geen stallingsmogelijkheid. Het meenemen van fietsen tijdens de demonstratie is niet toegestaan.

Inlooplocaties
Kom je niet naar de grootschalige actiebijeenkomst, maar wil je je wel registreren? Dat kan van 9.00 tot 12.00 uur op de inlooplocaties. Op deze locaties kunnen leden van CNV Onderwijs, zich registreren als staker door hun stakingsformulier in te leveren. Er is tijd voor koffie en een goed gesprek met collega’s en PO-Front over de situatie in het onderwijs.
•Dirksland – De Inktvis – Hondsgalgweg 5, 3247 XW
•Goes – Prinses Ireneschool – Kamperfoeliestraat 63, 4461 NK
•Terneuzen – De Kameleon – Leliestraat 26, 4537 RJ
•Zierikzee – St. Willibrordusschool – Hoge Molenstraat 41, 4301 KB

Kom vooral met het openbaar vervoer naar Rotterdam, het Wilhelminaplein is goed bereikbaar met de metro. Aan het programma wordt nog druk gewerkt.  Blijf op de hoogte via Facebook, Twitter, onze e-mailnieuwsbrieven en deze website.

Vrijwilligers nodig!
De organisatie van een staking is een megaklus. Hiervoor hebben wij veel vrijwilligers nodig. Help jij mee op 12 september? Ik meld me aan als vrijwilliger!

Kom samen in actie!
Laat zien dat er meer geld nodig is voor het primair onderwijs. Kom samen met je collega’s in actie!

Akkoord werkdruk + extra salaris (CAO)
Doel acties
Veelgestelde vragen
Eerdere acties
Word nu lid

Laatste nieuws

{"speed":"500","height":"400","pause":"1000000"}