Staking 12 december

 

Staking PO groot succes

De actiebereidheid onder leraren, onderwijsassistenten en schoolleiders was hoog dinsdag 12 december. Volgens het PO-front, waar CNV Onderwijs deel van uitmaakt, was 90 procent van de scholen dicht. 10.000 stakende leden van CNV Onderwijs meldden zich in bioscopen door heel Nederland, om daar samen met collega’s naar de gratis onderwijsfilm Wonder te gaan en hun stakingsoproep in te leveren.

Dank aan vrijwilligers
Voorzitter Loek Schueler: ‘De massaliteit van de staking is een duidelijke boodschap aan de politiek; we hebben echt meer geld nodig voor werkdrukverlichting en een eerlijk salaris. Mooi om te zien hoe lerarenteams samen naar de bioscoop kwamen om te staken, de onderwijsfilm te zien en daarna met elkaar in gesprek te gaan. En natuurlijk heel veel dank voor al onze vrijwilligers die de stakers gastvrij ontvingen in alle 27 bioscopen.’

Veel stakers vonden het niet nodig om zich te registreren, omdat hun school geen loon inhoudt. De verwachting van het PO-front is dat zeven van de tien schoolbesturen het loon doorbetalen. Het ministerie van Onderwijs had vooraf al aangekondigd geen geld bij schoolbesturen in te houden voor stakende leraren.

We gaan door
De politiek is nu aan zet. Op de stakingsmanifestaties werd duidelijk dat de stakers ook volgend jaar door willen gaan met actievoeren. Het PO-Front gaat voor het nieuwe jaar dus weer acties voorbereiden.

Houd voor alle informatie over de acties www.samenvoorgoedonderwijs.nl in de gaten.

Het PO-Front is het samenwerkingsverband van de Algemene Onderwijsbond, Algemene Vereniging Schoolleiders, CNV Onderwijs, FNV Onderwijs en Onderzoek, Federatie van Onderwijsvakorganisaties, PO in Actie en PO-Raad.

Word nu lid

  • Samen staan we sterk: voor een eerlijk salaris en minder werkdruk.
  • Samen voeren we de druk op. En staken als het nodig is.
  • Bij staken heb jij als lid recht op een stakingsuitkering.
  • Daarnaast zorgen wij voor: goede arbeidsvoorwaarden (cao) en rechtsbijstand werk én privé.

CNV-Onderwijs-button-lidmaatschap-eerste-6-maanden-50%-korting

Collega lid maken?

Wil jij een collega lid maken? Dan ontvang je een cadeaubon t.w.v. €25,-. Geef hem of haar op via www.cnv-actie.nl

Let op: nieuwe leden ontvangen tijdelijk de eerste 6 maanden 50% korting. Dit is een speciale actie voor leden in het PO in verband met de staking.

Doel acties
Veelgestelde vragen
Heel jaar actie
Eerdere acties
Word nu lid

Laatste nieuws

{"speed":"500","height":"400","pause":"1000000"}