Informatie over de OR

Medezeggenschap in het onderwijs is waardevol. De leden van de ondernemingsraad (OR) in het MBO en de onderwijsdienstverlening hebben een belangrijke verantwoordelijkheid. De OR is een serieuze gesprekspartner van de bestuurder en kan zo een bijdrage leveren aan het succes van de organisatie.

Verkiezingen bij jouw OR
Overweeg jij jezelf kandidaat te stellen voor jouw OR? Wil je meer informatie over wat het OR-werk inhoudt? Of hoe OR-verkiezingen geregeld zijn? Of wil je jezelf via CNV Onderwijs kandidaat stellen voor jouw OR en weten wat CNV Onderwijs voor je kan betekenen?  Lees meer….

Wil je jouw eigen OR-adviseur?
Wil je direct terecht kunnen bij jouw persoonlijke OR-adviseur? En een jaar lang gebruikmaken van professionele ondersteuning van jouw raad? Meld jouw OR dan direct aan voor het OR-Partnerschap. Lees meer...

Waarom lid worden van de OR?
Lidmaatschap van de OR is een belangrijke verantwoordelijkheid. Maar wat houdt het eigenlijk in? Wat kun je betekenen als OR lid? En wat levert het je op? Lees meer...

Veelgestelde OR-vragen
Heb je een inhoudelijke OR-vraag? Bekijk ons overzicht van veelgestelde OR-vragen en vind het antwoord op jouw vraag

Trainingen voor de OR

Ben je op zoek naar een basistraining voor de OR? Of wil jouw OR zich meer verdiepen in een specifiek onderwerp? Klik hier voor een overzicht van onze OR-cursussen op maat.

OR-nieuws en de OR nieuwsbrief
Meld je hier aan voor de gratis digitale OR Nieuwsbrief.

Agenda

Er zijn op dit moment geen evenementen gepland