Al die regels! Moet dat??

Niet het onderwijs, maar alles er omheen! Al die administratie! Al die verantwoording! Zie hier de grootste oorzaak van de hoge werkdruk in het onderwijs. Maar móet ook alles? Kan het niet anders? En is het niet eens tijd voor wat meer vertrouwen in de leerkracht?

CNV Onderwijs vindt dat jij als leerkracht moet weten welke administratie nodig is. Welke toetsen en handelingsplannen verplicht zijn en welke niet in het primair onderwijs. CNV Onderwijs zocht dit voor je uit. Download het schema wel/niet verplicht regeldruk inspectie (PDF, primair onderwijs) en hang hem op bij jou op school. Zo weet iedereen op je school welke administratie en toetsen verplicht zijn en welke NIET.

CNV Onderwijs laat in een webinar (zie hieronder voor uitleg) zien dát het anders kan. In een live tv-uitzending via internet gaven collega’s en deskundigen antwoord op vragen die via e-mail werden gesteld.

Bekijk hier een filmpje over het webinar Werkdruk en Regelzucht. Of ga naar Het Onderwijsplein. Log in of maak eenvoudig een account aan om verder te praten over het onderwerp onder “Al die regels, moet dat?"

Het Onderwijsplein bevat ook de veelgestelde vragen en antwoorden van het webinar.

Wat is het webinar?

Het webinar is een live-uitzending die plaatsvindt via internet. Het kan vergeleken worden met een tv-uitzending. Je logt in via een site die CNV Onderwijs je stuurt en volgt de uitzending live op je eigen computer of tablet. Elk webinar heeft een thema dat van tevoren is bepaald. Over dit thema kun je vragen stellen tijdens het webinar. Onze intentie is om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Mocht je vraag niet aan bod zijn gekomen, dan proberen we hier later nog op terug te komen.