Maak werk van werkdruk

Werkdruk

Rekentool

Extra geld om werkdruk aan te pakken

Vanaf schooljaar 2018/2019 was er voor elke school in het primair onderwijs geld om de werkdruk aan te pakken. Dit werkdrukakkoord is een resultaat van de acties van CNV Onderwijs met de partners van het PO-Front voor een eerlijk salaris en minder werkdruk.

Op 6 maart 2019 heeft minister Slob toegezegd een deel van het geld dat bedoeld is voor verlaging van de werkdruk in het primair onderwijs eerder beschikbaar te stellen. Vanaf schooljaar 2019/2020 komt €333 miljoen beschikbaar. Het bedrag per leerling stijgt daarmee van €155,55 naar €220. Dat komt neer op een bedrag van €65.000  voor een school van gemiddelde grootte. Dat is  €15.000 meer dan voor het huidige schooljaar.

Direct weten welk extra bedrag jouw school voor 2019/2020 krijgt? Bereken hieronder het bedrag en bekijk wat je als school kunt doen om de werkdruk aan te pakken.

Let op: het kan zijn dat een schoolbestuur één brinnummer heeft, waar meerdere scholen onder vallen. Weet dat iedere school volgend schooljaar recht heeft op 220,- euro per leerling voor werkdrukverlichting. Als je het aantal leerlingen van jouw school weet, kun je dan als team alsnog eenvoudig uitrekenen op hoeveel geld je kunt rekenen.

 

Werkdrukakkoord PO
Regeldruk
Training & begeleiding
Tips & tools
Onderzoek