Het onderwijs is constant in beweging. Het is daarbij van groot belang dat medewerkers, ouders, leerlingen/studenten via een medezeggenschapsraad of ondernemingsraad invloed en inspraak hebben op het beleid van hun school of instelling.

CNV Onderwijs vindt het belangrijk dat inspraak van het personeel goed is geregeld. CNV Onderwijs ondersteunt en begeleidt individuele leden en geeft advies en trainingen aan de medezeggenschapsraad en de ondernemingsraad.

WvW-2018-01-12_282 aangepast

Gratis informatienummer medezeggenschapsraad tijdens de coronacrisis

Medezeggenschap is belangrijk, zeker tijdens de coronacrisis met alle nieuwe omstandigheden en vraagstukken. Komt jouw MR of OR er niet uit? Neem dan vrijblijvend contact op met de adviseurs van CNV Academie. Zij kunnen jouw medezeggenschapsraad advies geven tijdens de speciale coronacrisis spreekuren.

De vragenlijn is op werkdagen tussen 15.30 en 17.00 uur te bereiken op telefoonnummer: (030) 751 174 7.

De kracht van medezeggenschap

"Het is mooi werk om actief mee te doen in de medezeggenschap. Ik weet wat er speelt op de werkvloer en deze signalen kan ik nu kwijt op een plek waar er ook echt iets mee gedaan kan worden. Samen met collega’s ben ik het laatste jaar bijvoorbeeld druk geweest om handen en voeten te geven aan het personeelsplan. Ik zie concrete resultaten van mijn werk. Dat is de kracht van de medezeggenschap."

Luc van Dijk-Wijmenga, hbo docent en tevens lid sectorgroep HBO

Henk_Nieborg_trainer_medezeggeschapsraad_cnv_academie

Heldere rolverdeling in medezeggenschap

"Ik begeleid medezeggenschapsraden en ondernemingsraden bij hun taak en streef daarbij naar volwassen medezeggenschap. Het is belangrijk dat de medezeggenschap én de directie/bestuur haar rol goed kent."

Henk Nieborg, trainer CNV Academie

Zoek je een training voor je medezeggenschapsraad?

Op zoek naar loopbaanbegeleiding?

Direct contact met een adviseur?