28 maart 2018

Vitaal en gemotiveerd blijven tot aan pensioen

Toekomstperspectief bieden aan 45-plussers. Hoe kunnen mensen vitaal en gemotiveerd aan het werk blijven tot aan hun pensioen? En welke stappen zijn daarvoor nodig? De antwoorden daarop kunnen leerkrachten, schoolleiders, conciërges en ander personeel in het primair onderwijs vinden in Ontwikkeladvies vijfenveertigplussers van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De gratis regeling stimuleert 45-plussers die minimaal 12 uur per week werken om de regie te nemen over hun loopbaan. Dat draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid en daarom ondersteunen bonden en werkgevers deze aanpak voor het primair onderwijs.

Loopbaanadviseur

Deelnemers ontvangen kosteloos een concreet advies van een zelf uitgezochte professionele loopbaanadviseur, gebaseerd op een aantal gesprekken van in totaal minimaal vier uur. De werkgever hoeft hiervan niet op de hoogte te worden gesteld. Raadpleeg voor een loopbaanadviseur in de buurt www.noloc.nl of www.cminl.nl. Lees meer over de tijdelijke subsidieregeling op de website van het ministerie van SZW.