13 december 2017

Staking PO groot succes

De actiebereidheid onder leraren, onderwijsassistenten en schoolleiders was hoog dinsdag 12 december. Volgens het PO-front, waar CNV Onderwijs deel van uitmaakt, was 90 procent van de scholen dicht. 10.000 stakende leden van CNV Onderwijs meldden zich in bioscopen door heel Nederland, om daar samen met collega’s naar de gratis onderwijsfilm Wonder te gaan en hun stakingsoproep in te leveren.

Dank aan vrijwilligers
Voorzitter Loek Schueler: ‘De massaliteit van de staking is een duidelijke boodschap aan de politiek; we hebben echt meer geld nodig voor werkdrukverlichting en een eerlijk salaris. Mooi om te zien hoe lerarenteams samen naar de bioscoop kwamen om te staken, de onderwijsfilm te zien en daarna met elkaar in gesprek te gaan. En natuurlijk heel veel dank voor al onze vrijwilligers die de stakers gastvrij ontvingen in alle 27 bioscopen.’

Veel stakers vonden het niet nodig om zich te registreren, omdat hun school geen loon inhoudt. De verwachting van het PO-front is dat zeven van de tien schoolbesturen het loon doorbetalen. Het ministerie van Onderwijs had vooraf al aangekondigd geen geld bij schoolbesturen in te houden voor stakende leraren.

We gaan door
De politiek is nu aan zet. Op de stakingsmanifestaties werd duidelijk dat de stakers ook volgend jaar door willen gaan met actievoeren. Het PO-Front gaat voor het nieuwe jaar dus weer acties voorbereiden.

Houd voor alle informatie over de acties www.samenvoorgoedonderwijs.nl in de gaten.

Het PO-Front is het samenwerkingsverband van de Algemene Onderwijsbond, Algemene Vereniging Schoolleiders, CNV Onderwijs, FNV Onderwijs en Onderzoek, Federatie van Onderwijsvakorganisaties, PO in Actie en PO-Raad.