14 februari 2018

Staking in het noorden van start

“De actiebereidheid is hoog, dus ik verwacht veel stakers te zien vandaag”, zegt voorzitter Loek Schueler van CNV Onderwijs, die vanaf 9 uur op de actielocatie in Grou staat. Hier kunnen leden zich als staker registreren, een kop koffie drinken en een hartenkreet achterlaten voor de politiek.

Om 9 uur gaan ook de deuren open van actielocaties in Grou, Meppel en Hoogeveen. Tussen 13 en 14.30 uur is er een manifestatie in de Suikerfabriek in Groningen.

Eerlijk salaris

Het noorden van Nederland staakt vandaag, voor een eerlijk salaris. Afgelopen week bereikten het PO-front en minister Slob een akkoord op werkdruk in het primair onderwijs. Geld, gereserveerd voor werkdruk wordt naar voren geschoven, waardoor scholen komend schooljaar gemiddeld 35.000 euro per school hieraan kunnen besteden. Schueler: “Dat is mooi, maar de problemen in het onderwijs zijn te groot. Het kabinet moet echt meer geld vrijmaken voor salaris en investeren in het onderwijs, om zo het stijgende lerarentekort een halt toe te roepen.”

Hartenkreten

De hartenkreten van de stakers,  biedt Loek Schueler dinsdag 20 februari aan, aan Tweede Kamerleden. ‘Meer handen in de klas’, ‘Niet met een volle tas werk het weekend in’, ‘Ieder kind de aandacht geven die het verdient.’ Zomaar wat hartenkreten om de politiek inzicht te geven in de problemen waar iedereen die in het onderwijs werkt mee te maken heeft.