28 november 2017

Roep om aanpak werkdruk in VO wordt groter

De werkdruk in het voortgezet onderwijs is veel te hoog. Voorzitter Loek Schueler van CNV Onderwijs: ‘Niemand kan om het probleem heen en de urgentie is hoog. Er moet snel zicht komen op een oplossing in het belang van de kwaliteit van het onderwijs en de politiek is daarbij aan zet.’ De roep om de aanpak van werkdruk vindt navolging. Een groep docenten, verenigd in VO in Actie, en leerlingenorganisatie LAKS, hebben daartoe vanmiddag een manifest aangeboden in de Tweede Kamer aan de vaste Onderwijscommissie. Het huidige aantal van 25 lesuren zorgt voor burn-outs, lesuitval en kwaliteitsverlies, zo geven de docenten aan.

CNV Onderwijs is blij met de extra aandacht voor het voortgezet onderwijs. Ook de bond maakt zich sterk voor minder lesuren en gaf eerder in de inzet voor een nieuwe cao al aan te willen komen tot een werkweek met maximaal 20 lesuren. Daarnaast zet CNV Onderwijs in op een salarisverhoging die recht doet aan de huidige economische situatie en een aantrekkelijk carrièreperspectief.

Ben je lid van CNV Onderwijs en wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het voortgezet onderwijs, zorg dan dat je e-mailadres bij de ledenadministratie bekend is: mailto:cnvc-ledenservice@cnv.nl. Geef in de mail aan dat je de nieuwsbrief voor het voortgezet onderwijs wilt ontvangen en vermeld daarbij ook je lidnummer.