13 november 2019

Onderteken petitie ‘Stop de kortingen’

In juni sloot het CNV, in samenwerking met andere vakbonden en werkgevers, het pensioenakkoord met minister Koolmees. Sindsdien is het rond dit onderwerp niet stil gebleven, met name op het gebied van aanstaande kortingen. Een ontwikkeling die gepensioneerden én de pensioenopbouw van werkenden raakt. Alleen minister Koolmees heeft de sleutel in handen om dit te voorkomen. Daarom zijn wij, in samenwerking met FNV, de petitie Stop de kortingen gestart. We vragen minister Koolmees hierin om pensioenkorting stop te zetten, premieverhoging te voorkomen en zorg te dragen voor een goede toekomstige pensioenopbouw.

Teken nu de petitie
Wil jij minister Koolmees laten weten dat je de actie Stop de kortingen ondersteunt? Laat dan nu je stem horen! Teken de petitie en vraag al jouw collega’s om ook te tekenen. Zo zorgen we samen voor rust in de pensioenwereld.

Meer weten?
Wil jij meer weten over het, in juni afgesloten, pensioenakkoord? En wil je jezelf verdiepen in pensioenkortingen? Bijvoorbeeld over hoe deze precies ontstaan en wat het CNV hieraan doet? We vertellen je er graag alles over! Lees hier tien vragen en antwoorden over pensioenen.