5 juni 2019

Machine-instructiefilmpjes op Veiligepraktijklokalen.nl/bwi

Om leerlingen veilig te laten werken met gereedschappen en machines moeten ze leren hoe ze deze veilig kunnen bedienen en welke veiligheidshulpmiddelen zij moeten gebruiken. Voion heeft in samenwerking met Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur een aantal veiligheidsinstructiefilmpjes laten maken die docenten kunnen gebruiken om hun leerlingen veilig met (houtbewerkings)machines te laten werken.

De veiligheidsinstructiefilmpjes zijn tijdens de landelijke Studiedag van BWI op 5 juni in Ouwehands Dierenpark in Rhenen gelanceerd en zijn nu voor iedereen vrij toegankelijk via de website Veiligepraktijklokalen.nl/bwi (te vinden bij de instructiekaarten).

Over het Platform vmbo BWI
Het Platform vmbo BWI heeft als doel de positie van het profiel Bouwen, Wonen en Interieur in het vmbo te versterken en de kwaliteit van het onderwijs in dit profiel wezenlijk te verbeteren. De activiteiten zijn primair gericht op het onderwijzend en coördinerend personeel van vmbo scholen met een profiel BWI. Het Platform is gesprekspartner binnen het onderwijsveld en de bedrijfstakken Bouwen, Wonen en Interieur. www.vmbo-bwi.nl

Over Voion
Voion, het A&O-fonds voor het voortgezet onderwijs, zet zich in om samen met scholen vraagstukken op te lossen op het gebied van arbeidsmarkt, loopbaan, professionalisering en veilig, gezond en vitaal werken. Voion werkt voor en met werkgevers en werknemers in het voortgezet onderwijs, en wordt bestuurd door de sociale partners, waaronder CNV Onderwijs, in het voortgezet onderwijs.