12 februari 2018

Leraren geven hun hartenkreet op Valentijnsdag

Onderwijs hartenkreet op ValentijnsdagStakende leraren, onderwijsassistenten en schoolleiders uit het primair onderwijs kunnen op Valentijnsdag hun hartenkreet achterlaten. Deze hartenkreten geeft CNV Onderwijsvoorzitter Loek Schueler aan Tweede Kamerleden op dinsdag 20 februari, een dag voor het algemeen overleg onderwijs: “Het lerarentekort stijgt, waardoor de kwaliteit onder druk staat. De hartenkreten maken duidelijk waar leraren écht behoefte aan hebben om hun werk goed te kunnen doen. Wij vragen de Kamerleden nu: laat je hart spreken voor het onderwijs en investeer ruimhartig.”

Kwaliteit waarborgen

De hartenkreten kunnen 14 februari  opgeschreven worden op de actielocaties in Groningen, Friesland en Drenthe. Leraren uit andere regio’s, die de 14e niet staken, kunnen via de facebookpagina van CNV Onderwijs https://www.facebook.com/CNVOnderwijs/videos/1800159560008969/ een hartenkreet achterlaten. Dit geldt ook voor mensen die werken in het voortgezet onderwijs, het mbo en hbo. Schueler: “Werken in het onderwijs is fantastisch en dat moet zo blijven. Maar de hoge werkdruk eist zijn tol. Te vaak spreek ik bevlogen, jonge, leraren die toch overwegen om te stoppen met lesgeven. Er is structureel meer geld nodig voor salaris en werkdrukverlichting in de hele sector om de kwaliteit te kunnen waarborgen.”

Stakingsformulier

Komende woensdag kunnen leden van CNV Onderwijs hun hartenkreet en stakingsformulier inleveren op vier locaties in Friesland en Drenthe of bij de manifestatie in de Suikerfabriek in Groningen. De staking wordt georganiseerd door het PO-front, waar CNV Onderwijs deel van uitmaakt.
www.samenvoorgoedonderwijs.nl