18 december 2019

Leden CNV Onderwijs stemmen in met nieuwe cao PO

Leden van CNV Onderwijs stemmen in ruime meerderheid in met het cao-akkoord voor het primair onderwijs. Op 12 december bereikten de onderhandelaars van de bonden en de werkgevers een akkoord. Ruim 91 procent van de leden die hun stem uitbrachten stemden voor het akkoord.

Belangrijkste punten in de cao zijn een structurele loonsverhoging van 4,5 procent, een nabetaling van 33% procent van het maandsalaris, een eenmalig extra bedrag van 875 euro, op basis van een fulltime dienstverband en een individueel recht op scholing. Ook zijn er afspraken opgenomen voor voorbeeldfuncties voor onderwijsondersteunend personeel en is voorzien in een functiehuis voor schoolleiders.

Jan de Vries, waarnemend voorzitter CNV Onderwijs: “CNV Onderwijs is tevreden dat het onderhandelaarsakkoord op zo’n ruime instemming van de leden kan rekenen. Door deze cao krijgt iedereen die in het po werkt op korte termijn een goede loonsverhoging, maar ook een compensatie voor het lange uitblijven van nieuwe cao-afspraken en een eenmalige uitkering uit het convenant. Dat is een mooi resultaat. Maar de problemen in het onderwijs zijn groot en complex. We maken ons ernstige zorgen over de kwaliteit van het onderwijs. De politiek moet structureel stevig extra investeren in het onderwijs van toekomstig Nederland. Daarom staken wij op 30 en 31 januari 2020.”