8 mei 2017

Kom cao-afspraken basisonderwijs na

‘Werkgevers die onze oproep voor meer salaris steunen moeten zelf ook de cao-afspraken nakomen. Afspraak is afspraak’, zegt voorzitter Loek Schueler van CNV Onderwijs.
In de cao primair onderwijs spraken bonden en werkgevers af dat minimaal 40% van de leraren in een school in de hogere LB schaal zitten. Maar uit onderzoek van CNV Onderwijs blijkt dat veel schoolbesturen deze afspraken niet nakomen. Daardoor verdienen leraren in het basisonderwijs niet wat zij zouden kunnen verdienen en wordt geld niet volgens afspraak besteed. Schueler: ‘Tegelijkertijd steunen dezelfde schoolbesturen publiekelijk onze oproep voor een eerlijk salaris en minder werkdruk. Ik vind dat niet kunnen. Daarom stuurt CNV Onderwijs brieven naar deze schoolbesturen en vragen we om een gesprek om te kijken hoe zij de cao-normen wel kunnen halen.’  Inmiddels hebben al bijna 150 schoolbesturen een brief van CNV Onderwijs ontvangen.

CNV Onderwijs pleit voor een salaris in het PO dat de vergelijking met het VO kan doorstaan en tekende onlangs het manifest van POinactie: minder werkdruk en eerlijk salaris.