5 maart 2020

Hoenderloo College dicht, nog steeds geen sociaal plan

De Raad van Bestuur van Pluryn maakte gisteren de definitieve sluiting van de zorglocaties Hoenderloo/ Deelen en daarmee ook van het Hoenderloo College bekend.  Voor de medewerkers van het Hoenderloo College is nog steeds geen sociaal plan beschikbaar. Voor de medewerkers op de zorglocaties is dit vangnet er wel.

CNV Onderwijs vindt het buitengewoon onwenselijk dat de medewerkers van het Hoenderloo College door de juridische afsplitsing van de zorggroep in november 2019 nu nog steeds geen sociaal plan hebben. Pluryn stelt in zijn verklaring in overleg met de bonden een sociaal plan uit te werken voor de onderwijsmedewerkers en zich ‘maximaal in te spannen om hen van werk naar werk te begeleiden.’

Fatsoenlijk sociaal plan

CNV Onderwijsbestuurder Arno van Zanten vindt ‘dat het meer dan hoog tijd wordt dat Pluryn ook de onderwijsmedewerkers een fatsoenlijk sociaal plan biedt. De medewerkers van het Hoenderloo College hebben niets aan mooie woorden, er moet op korte termijn concreet een goed plan op tafel komen’. Pluryn heeft toegezegd de komende twee weken het sociaal plan uit te werken. Dit in overleg met de bonden. Op maandag 16 maart wordt het voorstel besproken.