28 juni 2012

Gezocht: ambassadeurs voor het lerarenregister

Om registerleraar.nl zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen, willen we in het schooljaar 2012/2013 onder andere leraren trainen, zodat zij als ambassadeur het verhaal over registerleraar.nl aan hun collega’s kunnen vertellen. Hiervoor wordt deze zomer, samen met leraren, een toolkit gemaakt waarmee zij op pad kunnen.

Tijd en vergoeding

Met deze toolkit (o.a. PowerPoint, folder, evaluatieformulier) kan de ambassadeur collega’s in de eigen school en scholen in zijn of haar netwerk informeren over registerleraar.nl door het organiseren van bijeenkomsten. Voor het schooljaar 2012/2013 vergoedt de Onderwijscoöperatie 22,5 uur via de GOVAK-regeling. Hiermee verwachten we dat een ambassadeur komend schooljaar minimaal drie bijeenkomsten met leraren organiseert.

Training voor ambassadeurs
Om ervoor te zorgen dat deze ambassadeurs (zoveel mogelijk) hetzelfde verhaal vertellen, organiseren we een training. Om het nuttige met het aangename te verenigen, doen we dit op zaterdag 6 oktober, aan het einde van de ochtend in Amsterdam. De training zal maximaal anderhalf uur duren. Exacte tijd en locatie laten we op tijd weten. Op deze datum organiseren we ook het evenement in het kader van de Dag van de Leraar en de verkiezing Leraar van het Jaar in en om Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De training is goed te combineren met het programma voor die dag.

Aanmelden als ambassadeur
Wij horen het heel graag als je voor schooljaar 2012/2013 de rol van ambassadeur op je wilt nemen en op zaterdag 6 oktober aanwezig bent bij de training. Dit kun je doorgeven aan Amarante Snellen, a.snellen@onderwijscooperatie.nl.

Aanmelden voor de Dag van de Leraar
Of je je nu aanmeldt als ambassadeur of niet, iedereen is welkom op 6 oktober om deel te nemen aan de activiteiten in en rond Het Scheepvaartmuseum. Als leraar kun je workshops, rondleidingen en ook de verkiezing Leraar van het Jaar 2012 bijwonen. Door het invullen van dit formulier kun je je aanmelden. Het definitieve programma wordt dan na de zomer toegezonden.

Mocht je nog vragen hebben over de ambassadeurs voor www.registerleraar.nl, de Dag van de Leraar of de verkiezing Leraar van het Jaar, neem dan contact op met Amarante Snellen.