22 juni 2020

Eindbod werkgever Cito

Leden van CNV Onderwijs werkzaam bij Cito kunnen tot 7 juli hun stem uitbrengen over het eindbod dat hun werkgever heeft gedaan. CNV Bestuurder Nico Foppen: ‘Het is vervelend als cao-onderhandelingen op zo’n manier worden afgebroken, waardoor je geconfronteerd wordt met een eindbod. Het loonbod is wat karig, maar er zitten ook goede elementen in. Daarom leggen we het nu met een neutraal advies voor aan onze leden.’

De coronacrisis brengt onzekerheid met zich mee, daarom stuurde CNV Onderwijs aan op een kortere duur van de cao. De voorgestelde cao loopt van 1 januari 2020 tot 31 december 2021.

Loon

In het cao eindbod zit een directe loonstijging van 1,25 procent. Dit is gekoppeld aan de afschaffing van de verplichting om 15 procent individueel werknemersbudget (IWB) te besteden aan externe scholing. Per 1 januari 2021 een verhoging van 1 procent salaris en per 1 juli 21 van 0,5 procent.

Individueel werknemersbudget

Iedereen die bij Cito werkt krijgt een IWB van 136 uur, bij een fulltime dienstverband, waarvan maximaal 100 uur aan verlof kan worden besteed. Het IWB van mensen boven 60 kent geen maximum aan verlofuren, dus zij mogen alle uren (136) voor verlof gebruiken. De oude regeling waarbij je 15 procent IWB moet besteden aan externe scholing vervalt.