23 september 2020

CNV Onderwijs: ‘Laat rust terugkomen met nieuwe interim bestuurder

Foto: Jan de Groen

Het vertrek op het Rotterdamse Avicenna College van interim bestuurder Gökhan Çoban lijkt goed uit te pakken. De wil en de drive is er bij het team om de problemen voor even achter zich te laten.  En vandaag zijn de lessen voor de leerlingen hervat.

Al enige tijd is het onrustig, maar de boel escaleerde deze zomer waardoor het personeel zich massaal ziek meldde. De Tilburgse hoogleraar Marc Vermeulen werd door het ministerie van Onderwijs ingeschakeld om een dringend advies uit te brengen om de continuïteit en kwaliteit van onderwijs te waarborgen. Çoban zei zich te committeren aan deze adviezen en de maatregelen van het ministerie. In de eerste plaats moest er rust komen en de focus liggen op lesgeven. Zijn aanpak sloeg echter onvoldoende aan. Het bleef onrustig en leerlingen werden steeds vaker naar huis gestuurd vanwege lesuitval. Gisteren heeft Çoban zijn functie neergelegd. Het ministerie draagt op zeer korte termijn een nieuwe interim bestuurder en voorzitter van de raad van toezicht aan.

Sleutel

Volgens CNV Onderwijs kunnen de voorstellen van Vermeulen op draagvlak rekenen onder de medewerkers. De bond herhaalt haar eerdere oproep om de leraren serieus te nemen. Zij vormen de sleutel tot het verzorgen van goed onderwijs op de school. CNV Onderwijs hoopt dat een nieuwe interim bestuurder voor rust zorgt onder personeel, ouders en leerlingen.