17 november 2020

CNV Onderwijs: 210 miljoen extra voor onderwijs is zeer welkom

CNV Onderwijs is blij met het nieuws dat het kabinet 210 miljoen euro extra uittrekt, waarmee basisscholen, middelbare scholen en mbo-instellingen extra hulp kunnen inschakelen in de coronaperiode. Met dit geld kunnen scholen extra bevoegd personeel inzetten, ondersteuners laten meehelpen en meer gastlessen mogelijk maken, bijvoorbeeld op het gebied van sport, techniek en cultuur.

Extra ondersteuning

De afgelopen periode heeft CNV Onderwijs bij het kabinet herhaaldelijk om extra ondersteuning gevraagd. De werkdruk in het onderwijs is door het coronavirus alleen maar toegenomen. De nood voor extra handen is dan ook hoog, zodat het lesgeven weer centraal kan staan. Dat er nu een bedrag beschikbaar wordt gesteld van 210 miljoen euro, is daarom zeer welkom.

Tegemoetkoming

Met de 210 miljoen euro krijgen scholen en mbo-instellingen een tegemoetkoming in de kosten die zij moeten maken voor het vervangen van bijvoorbeeld leraren en docenten. Maar, door het personeelstekort is vervanging niet altijd makkelijk te vinden. Het is dan ook nodig dat de werkdruk goed in de gaten wordt gehouden, om te zien of het daadwerkelijk afneemt vindt CNV Onderwijs.

De middelen komen per januari 2021 beschikbaar. Meer informatie over de spelregels volgt.

Meldpunt veilig werken in het onderwijs

CNV Onderwijs vindt dat iedereen veilig en met plezier zijn werk moet kunnen doen. Voel jij je onveilig? Weet dan dat CNV Onderwijs voor je klaar staat. Wij zijn er voor jou. Neem contact op met ons meldpunt via 030 751 1003*. Je kunt je verhaal bij ons kwijt en we kunnen je adviseren over wat je in jouw situatie het beste kunt doen.