28 september 2017

Actiebereidheid in het land is groot

Dat donderdag 5 oktober een bijzondere dag gaat worden, staat nu al vast. Hier een greep uit de nieuwtjes rond de staking.

  • De Rotterdamse intern begeleider Fred Delhaas gaat de laatste 16 kilometer van de route naar het Zuiderpark lopen. Iedereen die zich wil aansluiten bij deze protestwandelmars kan zich aanmelden via protestmars5oktober@outlook.com.
  • Een groep ouders in Vught gaat zich solidair tonen en zal zich verzamelen voor het gemeentekantoor, in rode kleding. ’We kunnen mopperen óf solidair zijn en de krachten bundelen’, aldus een moeder in het Brabants Dagblad.
  • In Zeeland is de actiebereidheid groot, daar liet begin september 70 procent van de scholen al weten dat op 5 oktober de deuren dicht blijven, aldus Omroep Zeeland.
  • De Apenheul komt met een speciale actie op 5 oktober. Kaartjes kosten die dag slechts 10 euro i.p.v. 19 euro per kind. Op de website staat te lezen: ‘Met de actie willen we kinderen en hun ouders stimuleren hun vrije dag niet alleen leuk, maar ook leerzaam te besteden.’
  • De Marnix Academie heeft laten weten de staking volledig te steunen en studenten die stage lopen aangeraden om hun collega’s te volgen naar het Zuiderpark.

Heb je je al aangemeld als staker? En een plaats in een van de bussen gereserveerd? Kijk voor alle informatie over 5 oktober op www.samenvoorgoedonderwijs.nl