6 maart 2019

96 miljoen voor het primair onderwijs

CNV Onderwijs is erg blij met het naar voren halen van 96 miljoen euro door minister Arie Slob. Hiermee kan de werkdruk op korte termijn verminderd worden. De nood is hoog in het onderwijs. Met deze kasschuif snapt Den Haag dat er nu iets moet gebeuren.

Lobbyen helpt

“Hiermee kan het primair onderwijs op korte termijn de werkdruk verlagen. Dit helpt meteen. Morgen kunnen de teams op scholen direct met elkaar om tafel om extra handen te regelen voor volgend schooljaar of wat voor hun school nodig is om de werkdruk aan te pakken”, aldus CNV Onderwijs voorzitter Loek Schueler. “Wij hebben flink gelobbyd om dit geld komend schooljaar al voor elkaar te krijgen en niet pas in 2020. En dit is wat onderwijs nu nodig heeft. We lossen er niet het lerarentekort mee op maar het is een stap in de goede richting. Alle beetjes helpen. Werkdruk is een van de grootste frustraties in het onderwijs. Dat blijkt uit alle bezoeken die wij afgelopen jaar hebben gedaan met onze werktruck.”

Kasschuif

Het geld was al bestemd voor het verlagen van de werkdruk maar wordt eerder ingezet omdat het nu nodig is. Anders was het pas in 2021 vrijgekomen. CNV Onderwijs heeft duidelijk kunnen maken dat de eerdere werkdruk middelen goed besteed zijn.

Lees ook: Scholen krijgen eerder extra geld voor aanpak werkdruk