21 augustus 2018

12 september staking PO in Zuid-Holland en Zeeland

 

In mei staakten leraren in Overijssel en Gelderland. Foto: Maarten Sprangh.

De acties in het primair onderwijs gaan door. Wij roepen alle leden in het primair onderwijs in Zuid-Holland en Zeeland op om woensdag 12 september te staken. Onder het motto ‘Hart voor het onderwijs’ voeren we actie voor goed onderwijs in Nederland. Dit is de laatste stakingsdag in de estafettereeks. Het moment om massaal te laten zien dat het onderwijs beter verdient!

Hart voor het onderwijs
Het werkdrukakkoord laat zien dat actievoeren helpt! Maar we zijn er nog niet, want de loonkloof met het voortgezet onderwijs is nog steeds niet gedicht. Acties blijven daarom nodig voor meer waardering, een eerlijk salaris en de aanpak van het lerarentekort. De urgentie is hoog en het lerarentekort is enorm. Iedere dag worden er klassen naar huis gestuurd omdat er niet genoeg leraren zijn. Daarom roept CNV Onderwijs jou op tot staken. Jouw stem en steun zijn daarbij cruciaal!

Help 12 september mee als vrijwilliger!
De organisatie van deze staking is een megaklus. Hiervoor hebben wij veel vrijwilligers nodig. Help jij mee op 12 september? Wat krijg je ervoor terug: een mooie dag, waarbij je veel collega’s ziet en spreekt en een reiskostenvergoeding. Geef je direct op via onze website.

Programma en locaties volgen
Op dit moment staan het programma en de locaties van de stakingsdag nog niet helemaal vast. Wat kunnen we al wel melden? De hoofdlocatie wordt Rotterdam en er komen inlooplocaties in Dirksland, Goes en Terneuzen. Wij houden je op de hoogte via onze actiewebsite: www.samenvoorgoedonderwijs.nl. Daarnaast bieden we meer informatie via Twitter, Facebook, Schooljournaal en onze digitale nieuwsbrieven.

Kom samen in actie!
Laat zien dat er meer geld nodig is voor het primair onderwijs. Kom samen met je collega’s in actie voor goed onderwijs!