Waarom lid worden?

Jij bent er voor je leerlingen. Wij zijn er voor jou.

In het onderwijs werk je iedere dag aan de toekomst van nieuwe generaties. Je houdt veel ballen in de lucht en vliegt heen en weer om alles op tijd af te krijgen. In deze hectische omgeving wil je jezelf nog wel eens vergeten. Wij doen dat niet.

CNV Onderwijs is dé vakvereniging voor iedereen die werkt(e) in het onderwijs: basis- en voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Wij zorgen ervoor dat jij sterk voor de klas staat. Dit doen we door goede arbeidsvoorwaarden af te spreken, door je te helpen bij je professionele ontwikkeling en we zijn er voor je als het tegenzit. Samen met 51.000 onderwijsondersteuners, leraren, docenten en schoolleiders, zetten wij ons in voor de kwaliteit van onderwijs.


Voordelen lidmaatschap CNV Onderwijs. Wij zorgen voor:

 • Goede arbeidsvoorwaarden (cao)
 • Volledige rechtsbijstandsverzekering voor werk en privé
 • Gratis persoonlijk advies
 • Iedere drie weken het onderwijsmagazine Schooljournaal
 • Onderwijsevenementen, trainingen en cursussen
 • Een groot netwerk van 51.000 collega’s

Wat wordt mijn contributie?

 

Word lid en kies je cadeau

Met jouw CNV-lidmaatschap ontvang je nu tijdelijk een boek of boekenbon. Welk welkomstgeschenk kies jij?

 • Dit wordt jouw jaar
 • Wat doen goede leraren anders?
 • Tommie in gesprek
 • De ideale ambtenaar
 • Een boekenbon t.w.v. €25

Meer info over de actie vind je hier:  https://www.cnvconnectief.nl/de-professional-centraal/


Goede arbeidsvoorwaarden (cao)

Als lid kun je meebeslissen over je eigen arbeidsvoorwaarden. Dagelijks wordt er met werkgevers onderhandeld over zaken zoals je loon, pensioenregelingen en kinderopvang. Deze onderhandelingen leiden tot afspraken in de cao. Hoe meer leden, hoe sterker onze onderhandelingspositie bij de werkgevers.

Volledige rechtsbijstandsverzekering voor werk en privé

Als lid beschik je over een volledige rechtsbijstandsverzekering voor werk- én privézaken. Dit is uniek! Er is geen andere vakbond in Nederland met een complete rechtsbijstandsverzekering in het lidmaatschap. Je kunt bij ons terecht bij vragen of conflicten rondom werk en inkomen, maar ook in het geval van privézaken. Denk bij privézaken bijvoorbeeld aan een aanrijding, conflicten rond een aankoop of bij medische kwesties.

Gratis persoonlijk advies

Wij geven antwoord op jouw vragen over je salaris, je contract of bijvoorbeeld een onderwerp als vrije dagen. Als lid kun je bellen of chatten met deskundige medewerkers.

Iedere drie weken het onderwijsmagazine Schooljournaal

In Schooljournaal lees je wat er speelt in het onderwijs, wat je collega’s doen en denken, hoe het op andere scholen gaat, de politieke plannen uit Den Haag en wat CNV Onderwijs voor je doet.

Onderwijsevenementen, trainingen en cursussen

Blijf jezelf ontwikkelen. Als lid kun je (gratis) deelnemen aan interessante evenementen, trainingen en cursussen. Daarbij vergroot je jouw netwerk en leer je direct van jouw collega’s.

Een groot netwerk van 52.000 collega’s

Via de vereniging heb je toegang tot een groot, landelijk netwerk van 52.000 onderwijscollega’s.

Bereken je voordeel