De cao po (primair onderwijs)

Header-Image
CAO Nieuws

Op deze pagina vind je alle informatie over de cao in de sector PO (primair onderwijs). Zo vind je hier de cao. Daarin zijn alle afspraken over je rechtspositie en arbeidsvoorwaarden vastgelegd. Op de nieuwspagina vind je het laatste nieuws rondom de cao en eventuele cao-onderhandelingen.

De belangrijkste vragen en antwoorden over de arbeidsvoorwaarden in het primair onderwijs vind je op de pagina veel gestelde vragen. Of klik hier voor de reader Veel gestelde vragen over duurzame inzetbaarheid (PDF).

Sinds 1 januari 2014 zijn alle afspraken over rechtspositie en arbeidsvoorwaarden in het primair onderwijs vastgelegd in één cao. In die cao staan afspraken over primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Onder de primaire arbeidsvoorwaarden vallen het salaris, de bovenwettelijke uitkering bij werkloosheid en arbeidsongeschiktheid en de normjaartaak. Alle andere arbeidsvoorwaarden zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden. De arbeidsvoorwaarden die op dit moment van kracht zijn, staan in de cao primair onderwijs 2019-2020.

Downloads onderhandelaarsakkoord cao po 2019-2020

Overige downloads

Bestuurders

Bestuurders: Hans de Jong en Joop Witteveen

Voor vragen of opmerkingen over de cao primair onderwijs, kun je een e-mail sturen naar cao-po@cnv.nl.

Veelgestelde vragen primair onderwijs

Wat is een bestuursakkoord?

In een bestuursakkoord staan afspraken over de besteding van onderwijsgeld voor een aantal jaar vast. Een bestuursakkoord werd afgesloten tussen het ministerie van Onderwijs en de werkgevers, zonder dat werknemers hierop invloed hadden. Inmiddels zijn er toezeggingen dat ook de vakbonden bij de bestuursakkoorden betrokken gaan worden. CNV Onderwijs hoopt dat de gesprekken snel starten, zodat het nieuwe akkoord met doelen en middelen gaat over de dingen die er toe doen: geven van goed onderwijs.    

Waarom vindt CNV Onderwijs het juist nu belangrijk om mee te praten over het bestuursakkoord PO?

Het huidige bestuursakkoord eindigt na het schooljaar 2019-2020. Vandaar dat CNV Onderwijs juist nu deze oproep doet om snel over de grootste uitdagingen binnen het primair onderwijs in gesprek te gaan. Een eerlijk loongebouw voor al het onderwijspersoneel, minder werkdruk en meer handen in en om de klas.

{"single_open":"true","transition_speed":"300"}