De cao primair onderwijs

Header-Image

Op deze pagina vind je alle informatie over de arbeidsvoorwaarden in de sector primair onderwijs. Zo vind je hier de cao. Daarin zijn alle afspraken over je rechtspositie en arbeidsvoorwaarden vastgelegd. Op de nieuwspagina vind je het laatste nieuws rondom de cao en eventuele cao-onderhandelingen.

De belangrijkste vragen en antwoorden over de arbeidsvoorwaarden in het primair onderwijs vind je op de pagina veelgestelde vragen. Of klik hier voor de reader Veelgestelde vragen over de CAO-PO 2016-2017 (PDF) of voor de reader Veelgestelde vragen over duurzame inzetbaarheid (PDF).

Sinds 1 januari 2014 zijn alle afspraken over rechtspositie en arbeidsvoorwaarden in het primair onderwijs vastgelegd in één cao. In die cao staan afspraken over primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Onder de primaire arbeidsvoorwaarden vallen het salaris, de bovenwettelijke uitkering bij werkloosheid en arbeidsongeschiktheid en de normjaartaak. Alle andere arbeidsvoorwaarden zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden. De arbeidsvoorwaarden die op dit moment van kracht zijn, staan in de cao primair onderwijs 2016-2017.

Klik hier voor de cao primair onderwijs 2016-2017 (geldend vanaf 1 januari 2017)

In de cao zijn afspraken gemaakt over loon, professionalisering, werkdruk, duurzame inzetbaarheid (vervanging bapo) en nog meer onderwerpen.

Rekentool duurzame inzetbaarheid

Voor de regeling duurzame inzetbaarheid (incl. voormalige bapo-regeling), die vanaf 1 oktober 2014 geldt in het primair onderwijs, is door CNV Onderwijs een rekentool ontwikkeld. Met dit programma (.xls bestand) kun je berekenen wat bij benadering de financiële gevolgen zijn van de nieuwe regeling duurzame inzetbaarheid. Let op: dit programma werkt niet in Firefox. Gebruik een andere browser.

Voor vragen of opmerkingen over de cao primair onderwijs, kun je een e-mail sturen naar cao-po@cnvo.nl.