Cao mbo 2018-2020 van kracht

Header-Image

Op deze pagina vind je alle informatie over de arbeidsvoorwaarden in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Zo vind je hier de cao. Kijk hier voor het laatste nieuws rondom de cao mbo en eventuele cao-onderhandelingen. De belangrijkste vragen en antwoorden over de arbeidsvoorwaarden in het mbo vind je hier.

De achterban van alle cao-partijen in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) heeft ingestemd met het Onderhandelaarsakkoord 2018-2020. Dat betekent dat het mbo vanaf 1 oktober 2018 een nieuwe cao heeft.

In deze nieuwe cao mbo worden de salaristabellen verhoogd met 2,6% per 1 oktober 2018 en met 2,3% per 1 juni 2019 en zullen verder alle afspraken over de eenmalige uitkeringen, de starters, werkdruk, wendbaarheid, instructeurs en afkoop BWR, worden verwerkt.

Hieronder vind je de tekst van de cao mbo 2018-2020 met daarin alle wijzigingen en de nieuwe salarisbedragen. Deze cao verschijnt ook in de vorm van een boekje. Dit krijg je van je werkgever.'

Word lid

Werk je of heb je gewerkt in het onderwijs en vind je een goede cao voor werken in het mbo belangrijk? Word vandaag nog lid! Dit doe je eenvoudig door het formulier online in te vullen. Na je ontvangst maak je kennis met voordelen zoals persoonlijk advies, een groot netwerk van 52.000 collega’s, stakingsuitkering en nog veel meer.

Contactpersoon

Floor Provoost
Onderhandelaar CAO MBO
f.provoost@cnv.nl