Cao mbo 2016-2017 weer up-to-date

Header-Image

Op deze pagina vind je alle informatie over de arbeidsvoorwaarden in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Zo vind je hier de cao. Kijk hier voor het laatste nieuws rondom de cao en eventuele cao-onderhandelingen. De belangrijkste vragen en antwoorden over de arbeidsvoorwaarden in het mbo vind je hier.

De tekst van de cao mbo 2016-2017 is aangevuld met de onderwerpen, die de vakbonden en de MBO Raad zijn overeengekomen in het addendum en de errata (zie hieronder).

Hierin zijn kleine foutjes die in de cao-tekst waren geslopen hersteld, maar is bijvoorbeeld ook de samenloop van ziekteverlof met verleend vakantieverlof weer in overeenstemming gebracht met het Burgerlijk Wetboek (BW). Verder is verduidelijkt wat onder een reïntegratiebedrijf (artikel 14.3) wordt verstaan en is een aantal cao-onderwerpen nader toegelicht.

De geheel aangepaste tekst van de cao, waarin al deze wijzigingen – plus de laatste financiële wijzigingen per 1 januari 2017 - zijn opgenomen, vind je hieronder.

Word lid

Werk je of heb je gewerkt in het onderwijs en vind je een goede cao voor werken in het mbo belangrijk? Word vandaag nog lid! Dit doe je eenvoudig door het formulier online in te vullen. Na je ontvangst maak je kennis met voordelen zoals persoonlijk advies, een groot netwerk van 52.000 collega’s, stakingsuitkering en nog veel meer.

Klik hier voor de cao (PDF)

Klik hier voor de financiële arbeidsvoorwaarden (PDF)

Klik hier voor het addendum en de errata van de cao (PDF)

De cao loopt af per 1 oktober 2018.
Bestuurders: Anja Bartholomeus, mail a.bartholomeus@cnv.nl, telnr. +31 6 22 60 2686 en Floor Provoost, mail f.provoost@cnv.nl, telnr, +31 6 12 11 8667