Cao mbo 2018-2020 van kracht

Header-Image

Op deze pagina vind je alle informatie over de arbeidsvoorwaarden in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Zo vind je hier de cao. Kijk hier voor het laatste nieuws rondom de cao en eventuele cao-onderhandelingen. De belangrijkste vragen en antwoorden over de arbeidsvoorwaarden in het mbo vind je hier.

De achterban van alle cao-partijen in het mbo heeft ingestemd met het Onderhandelaarsakkoord 2018-2020. Dat betekent dat het mbo vanaf 1 oktober 2018 een nieuwe cao heeft.

In deze nieuwe cao mbo worden de salaristabellen verhoogd met 2,6% per 1 oktober 2018 en met 2,3% per 1 juni 2019 en zullen verder alle afspraken over de eenmalige uitkeringen, de starters, werkdruk, wendbaarheid, instructeurs en afkoop BWR, worden verwerkt.

De geheel aangepaste tekst van de nieuwe cao mbo, waarin al deze wijzigingen zijn opgenomen, komt binnenkort op deze site. Daar wordt op dit moment aan gewerkt.

Word lid

Werk je of heb je gewerkt in het onderwijs en vind je een goede cao voor werken in het mbo belangrijk? Word vandaag nog lid! Dit doe je eenvoudig door het formulier online in te vullen. Na je ontvangst maak je kennis met voordelen zoals persoonlijk advies, een groot netwerk van 52.000 collega’s, stakingsuitkering en nog veel meer.

Klik hier voor de cao (PDF)

Klik hier voor de financiële arbeidsvoorwaarden (PDF)

Klik hier voor het addendum en de errata van de cao (PDF)

De cao mbo 2018-2020 wordt van kracht op 1 oktober 2018 en loopt door tot 1 juli 2020.
Bestuurders: Anja Bartholomeus (a.bartholomeus@cnv.nl) en Floor Provoost (f.provoost@cnv.nl)