Gratis gastlessen starters en studenten

gratis-gastlessen-studenten-en-starters-in-het-onderwijs

Als opleiding stomen jullie de studenten klaar voor het werken in het onderwijs, maar zij worden ook stagiair of werknemer. Hierbij komt vaak meer kijken dan de studenten denken.

CNV Onderwijs verzorgt gratis voorlichtingen aan laatste- en voorlaatstejaars studenten. Daarnaast verzorgen wij voorlichtingen aan starters in het po, vo en mbo bij schoolbesturen, invalpools en bijeenkomsten.

De leraar in z’n recht (4de jaars en starters)

We gaan het hebben over je rechten en plichten als werknemer. Vaag en saai? Daar lijkt het misschien op, maar niets is minder waar! Vragen die zeker aan de orde komen zijn: Hoeveel ga ik straks verdienen? Wanneer heb ik recht op een vast contract? Wat is een werktijdfactor en hoe worden deze uren verdeeld? Waar moet ik op letten bij het arbeidsvoorwaardengesprek? Wat zijn mijn rechten als vervanger?

De stagiair in z’n recht (3de jaars)

Je hebt al behoorlijk wat ervaring opgebouwd in de jaren van je studie, het diploma is bijna in zicht, maar mag je dan al zelfstandig voor de klas staan? En waar heb ik precies recht op als stagiair? Heb ik recht op een vergoeding?

Mini-sollicitatietraining

In deze interactieve workshop gaan we de basis doorlopen van het solliciteren. Van vacatures, cv’s, brieven, (online)netwerken tot het sollicitatiegesprek. Wat moet je vooral doen en wat vooral niet? Leer jezelf beter kennen om jezelf goed te kunnen verkopen!

Natuurlijk kunnen wij ook voorlichtingen en workshops op maat aanbieden en/of verschillende onderwerpen met elkaar combineren.

Verzorgen jullie een stage of banenmarkt? Ook hierin kan CNV Onderwijs haar steentje bijdragen. Wij komen graag (en kosteloos!) langs om alle vragen van studenten te beantwoorden rondom werk en stage.