Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Netwerkbijeenkomst met keuze uit 7 workshops o.a. Onderhandelen hoe doe je dat?

7 november 2019 | 16:30 - 20:30

Datum:      donderdag 7 november 2019

Tijd:           16.45 – 20.30 uur (inloop 16.30 uur)

Plaats:         Gilde Opleidingen, hotelschool, Laaghuissingel 4, 5913 ES Venlo

Aanmelden: https://nbvenlo07112019.eventbrite.nl

Voor wie is deze netwerkbijeenkomst bedoeld?

CNV Connectief (sector Onderwijs, sector Zorg & Welzijn, sector Overheid en Publieke diensten) organiseert deze netwerkbijeenkomsten voor alle leden. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Neem gerust een collega mee.

Reden om deze bijeenkomst bij te wonen:

We bieden je workshops aan waardoor je je verder kunt ontwikkelen in je vak/ beroep. Tevens ontmoet je er collega’s en kun je netwerken.

Op 7 november is er keuze uit de volgende workshops: 

 1. Start en blijf dit schooljaar meer in Balans!(Wordt alleen tijdens de tweede ronde gegeven)
 2. Privacy gaat iedereen aan! (vooral voor onderwijs collega’s!)
 3. Zo zit dat met je pensioen (ABP)
 4. Vitaal blijven werken. Kan het generatiepact daaraan bijdragen?
 5. Taalbos de online methode voor nieuwkomers en laaggeletterde kinderen.(Wordt alleen tijdens de eerste ronde gegeven)
 6. Onderhandelen hoe doe je dat? (Wordt alleen tijdens de tweede ronde gegeven)
 7. Handreikingen “Jij bent de regisseur van jouw leven en jij hebt deze wereld iets te bieden”!

Programma

16.30 uur  –  Inloop met koffie en thee

16.45 uur  –  Eerste ronde workshops

18.15 uur  –  Praatcafé (maaltijd en drankje)

19.00 uur  –  Vervolg tweede ronde

20.30 uur  –  Eindtijd

Informatie

Stuur deze uitnodiging door naar geïnteresseerde collega’s en stagiaires.

Meld je aan voor 30 oktober 2019 o.v.v. de twee nummers van de workshops die je wilt volgen.

Indien er vragen zijn kun je die mailen naar netwerklimburg@cnv.nl.

Je ontvangt een bewijs van deelname. Indien je meedoet aan twee workshops, kan dit worden toegevoegd aan je bekwaamheidsdossier. Deelname is gratis.

1. Start en blijf dit schooljaar meer in Balans!(Wordt alleen tijdens de tweede ronde gegeven)

Wil je meer energie en kwaliteit uit je werk èn je privéleven halen? Wil je werkdruk omzetten naar werkplezier? En inzichten krijgen waarom de een op een burn-out afstevent en de ander niet?
Kom dan naar deze workshop. Leer meer over je eigen persoonlijkheid en de mogelijkheden voor een betere relatie met jezelf, je werk en met anderen. Krijg het antwoord op vragen als: wie ben ik in een team? Ben ik een leider, doener, denker of volger? En wie ben ik in de klas?

In deze workshop LEER je o.a…
… je eigen temperament kennen,
… wat je talenten zijn,
… wie je bent in een team,
… wie je bent voor een groep,
… wat je bevorderende en belemmerende kwaliteiten zijn,
… hoe je de leiding neemt over je eigen ontwikkeling,
… èn hoe je meer zelfvertrouwen, succes en plezier in je werk krijgt.
Het werken met de vier elementen is natuurlijk niet nieuw. Het gedachtegoed wordt reeds toegepast in de wereld van coaching en management. De wijze waarop wíj de dagelijkse onderwijspraktijk verbinden aan de elementen, leidt tot een verrassende nieuwe kijk op kinderen en collega’s.
Rina Hermans , (natuurgeneeskundige therapeut/coach in het onderwijs/ RHP Natura)

2. Privacy gaat iedereen aan! Toegespitst op onderwijscollega’s

Voor wie is deze workshop? Deze workshop is voor iedereen die meer wil weten over de nieuwe wetgeving rondom privacy, de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Of je nu docent bent, personeelsadviseur of conciërge, overal heb je te maken met de nieuwe privacywetgeving. Niet alleen op professioneel vlak met leerling-, of personeelsgegevens, maar ook bij de sportclub of het ziekenhuis. Deze workshop over privacy richt zich specifiek op privacy in het onderwijs, maar kan overal in het dagelijks leven gebruikt worden.

Handvatten en praktische tips: Hoe bescherm je de persoonsgegevens van leerlingen? Hoe bescherm je de persoonsgegevens van medewerkers? Hoe ga je om met social media? Welke rechten hebben ouders en waar moeten ze toestemming voor geven? Hoe kun je informatie op een veilige manier verspreiden? Hoe kun je veilig e-mails versturen? Hoe kun je nepmails herkennen? Welke beveiliging kun je gebruiken als je mails moet versturen?

Dit zijn allemaal vragen die wellicht bij je opgekomen zijn naar aanleiding van de nieuwe wetgeving. Tijdens deze workshop willen we je handvatten en praktische tips geven over hoe je omgaat met persoonlijke gegevens volgens de wet, maar hoe dit ook nog werkbaar blijft in de dagelijkse (school) praktijk. Daarnaast is er genoeg ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Nicole Golsteijn, Coördinator studentenadministratie, Beleidsondersteunend financieel medewerker CITAVERDE College

3. ABP; Zo zit dat met je pensioen

 • Je pensioen zoveel mogelijk afstemmen op je eigen wensen. Dat is ABP Keuzepensioen. Zo kun je zelf bepalen hoe en op welk tijdstip je met werken wilt stoppen.
 • Eerder stoppen met werken, wat zijn de gevolgen?
 • Kan ik met deeltijdpensioen?
 • Kan ik mijn pensioen ook zelf aanvullen?
 • Kan ik mijn pensioen ook in hoogte laten variëren?

Wij vinden het belangrijk dat je weet welke keuzes je kunt maken met ABP Keuze Pensioen. In deze infoshop zal aan de orde komen welke mogelijkheden Keuzepensioen biedt.

Fabian Schuman, pensioenvoorlichter APG-MCD

4. Vitaal blijven werken. Kan het generatiepact daaraan bijdragen?

Tot voor kort werkten alleen vitale werknemers door na hun 65-ste. Met het stijgen van de AOW-leeftijd wordt dit de realiteit voor alle werknemers.

Ook voor de minder vitale personeelsleden. Werknemers ondervinden met het stijgen van de leeftijd fysieke en mentale belemmeringen: in de levensfase 60 – 67 worstelen steeds meer mensen in het onderwijs met datgene wat het onderwijs nog van hen vraagt en wat zij nog als individu kunnen bieden.
Ziekteverzuim, coaching en gesprekkencyclus leiden regelmatig tot aanpassing van de werkomstandigheden van onze leden. Mensen in het onderwijs kunnen worden geconfronteerd met voorstellen van de werkgever die in zulke situaties nieuw en onverwacht zijn. Het is in zo’n situatie vaak moeilijk voor het individu om voorstellen op waarde te schatten. Deze bijeenkomst geeft je inzicht vooraf.
• Wat is het generatiepact en welke afspraken zijn daarin mogelijk? De voordelen voor werkgever en werknemer worden toegelicht.

Rob Hinskens, APG

5. Taalbos de online methode voor nieuwkomers en laaggeletterde kinderen. (Wordt alleen tijdens de eerste ronde gegeven)

Taalbos is een nieuwe digitale taalmethode voor het basisonderwijs. Kinderen met basiskennis van het Nederlands kunnen in Taalbos oefenen met alle aspecten van de Nederlandse taal. Het niveau loopt geleidelijk op van begin groep 4 tot eind groep 8. De game-elementen in de oefeningen hebben een motiverende werking. Docenten kunnen per leerdoel de resultaten van de leerlingen inzien.

Het ontstaan van Edufax wordt kort toegelicht. Daarna volgt de demonstratie van de methode Taalbos.

Enkele kenmerken op een rijtje:

 • Oefenen met alle aspecten van de Nederlandse taal
 • Tien niveaus met meer dan 1000 oefeningen in totaal
 • Aandacht voor spelling, grammatica en woordenschat
 • Audiovisuele ondersteuning van uitleg en inhoud
 • Leerlingen kunnen zelfstandig werken, op school of thuis
 • Veel aandacht voor knelpunten voor NT2- leerlingen of leerlingen met een taalachterstand
 • Leerkrachten kunnen makkelijker differentiëren in de klas
 • Minimale tijdsinvestering nodig van leerkrachten
 • Leerlingen behouden plezier in het leren
 • Nadruk op knelpunten zoals klanken en lidwoorden

Tom Kelly, Edufax BV, www.taalbos.nl

6. Onderhandelen hoe doe je dat? (Wordt alleen tijdens de tweede ronde gegeven)

Bij “onderhandelen” denk je misschien meteen aan cao-onderhandelingen of topoverleggen op regeringsniveau waarbij grote belangen op het spel staan. Maar onderhandelen doe je zelf eigenlijk dagelijks. Privé, op je werk, als je gaat winkelen. Jij wilt iets, de ander wil ook iets (net even anders) en samen probeer je door te overleggen er uit te komen. Je hebt een meningsverschil met een collega en samen overleg je om er uit te komen waarbij jullie allebei tevreden zijn. Onderhandelen is een effectieve manier om conflicten of belangentegenstellingen op te lossen om samen een goed “resultaat” te halen.
In de workshop gaan we actief aan de slag met diverse vormen van onderhandelen. We oefenen de verschillende mogelijkheden en we bespreken de belangrijkste valkuilen

Myriam Lieskamp , onderwijsadviseur,

haar passie is onderwijs; zij zoekt voortdurend naar de verbinding tussen beleid, theorie en de dagelijkse onderwijspraktijk. Zij heeft een aantal boeken geschreven voor het onderwijs: zoals “professionele leergemeenschappen”en “leren voor morgen, uitdagingen voor het onderwijs.” Zij was trainer/adviseur/ beleidsadviseur bij CNV Onderwijs en was tot eind 2018 lid van de SER-commissie Onderwijs en Arbeidsmarkt. Zij was namens de SER betrokken bij de OECD Netherlands Skills Strategy. Sinds 2018 is zij zelfstandig onderwijsadviseur met diverse bezigheden op het gebied van onderwijs (beleid), scholing op het gebied van toekomstgericht leren voor teams en leraren, kwaliteisbeleid, HR-beleid en aanpak werkdruk voor teams.Zij geeft lezingen, colleges aan hogescholen, workshops en begeleidt teams en directies, schrijft brochures en artikelen en treedt op als dagvoorzitter bij congressen.Zie www.myriamlieskamp.nl.

7. Handreikingen “Jij bent de regisseur van jouw leven en jij hebt deze wereld iets te bieden” !

CNV Academie beschikt over een netwerk met onafhankelijke coaches. Deze coaches, die werken vanuit eigen bureaus, bieden coaching aan op het vlak van werkgerelateerde aspecten, maar ook in de privésfeer.

We hebben intussen geleerd dat het scheiden van werk en privé eigenlijk geen waarheid meer is. Jij bent als persoon één en er zijn derhalve allerlei raakvlakken bij de dingen die jij in je leven doet en of ervaart. Werken en of het geen werk hebben, ontwikkelingen in jouw privésfeer, gezondheid en wat niet meer kunnen een behoorlijke impact hebben op jouw ervaren van kwaliteit van leven.

De coaches in het coachingsnetwerk van CNV Academie doen in deze levensaspecten een handreiking door dienstverlening aan te bieden.

Je kunt denken aan onderwerpen als:

 • De hectiek van het werken en de door jouw ervaren rol hierbinnen.
 • Wat heb ik nodig om een gemotiveerd werknemer te blijven?
 • Hoe kan ik nog mezelf blijven? Wat heb IK nodig?
 • Het maken van keuzes in jouw leven. Wat wil ik met MIJN leven doen?
 • Hoe kan ik al mijn onzekerheden en angsten leren accepteren als wezenlijk         bevriezen of vermijden’?
 •          onderdeel van mijn leven zonder dat ze mij steeds sturen in het gaan ‘vluchten,
 • Ben ik bereid MIJN leven te gaan leven?Als CNV Bondscoach en counselor werk ik met ACT. ACT is een moderne vorm van therapie die gaat over het leven, over veerkracht, over acceptatie, bereidheid en flexibiliteit.Ga je mee op onderzoek?Coach/ counsellor/ psychosociaal therapeut
 • Harry Huis, Anders Actief CNV. Lid CNV bondscoaches.
 • ‘Jij bent de regisseur van jouw leven en jij hebt deze wereld iets te bieden’. Misschien wel veel meer dan dat je ooit gedacht hebt! Natuurlijk ben jij niet alleen op deze wereld en maak je deel uit van een groter systeem, een groter geheel. Dus ook hier ligt jouw geluk en samen op zoek gaan naar meer balans tussen het deelnemer zijn van een groter geheel en het kunnen leven van jouw dromen zou een mooie route zijn.

Gegevens

Datum:
7 november 2019
Tijd:
16:30 - 20:30

Organisator

CNV Connectief
Telefoon:
030 751 1003
E-mail:
info@cnv.nl
Site:
www.cnvconnectief.nl