Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Workshops: Regie over je arbeidsvoorwaarden, Vitaliteit, Geweldloze communicatie

februari 18 | 08:00 - 17:00

Datum: 18 maart 2020
Tijd: 16.30 – 20.30 uur (inloop 16.00 uur, opening 16.15 uur)
Plaats: Obs de Peppel, Pienterpad 1, 1775 AX Middenmeer
Aanmelden: https://nbmiddenmeer18032020.eventbrite.nl

Voor wie is deze netwerkbijeenkomst?
CNV Connectief (sector Onderwijs, sector Zorg & Welzijn en sector Overheid & Publieke Diensten) organiseert deze netwerkbijeenkomsten voor alle leden. Niet-leden zijn van harte welkom. Neem gerust een collega mee.

Waarom wil je deze bijeenkomst bijwonen?
We bieden je workshops aan waardoor jij je verder kunt ontwikkelen in je vak. Je ontmoet collega’s. Op 18 maart is er keuze uit de volgende workshops:

• Regie over je arbeidsvoorwaarden
• Vitaliteit
• Geweldloze communicatie (alleen in de 2e ronde)

Programma
16.00 uur – Inloop met koffie en thee
16.15 uur – Welkom en opening, 1e ronde workshops
18.00 uur – Lichte maaltijd en gelegenheid tot informele ontmoeting
19.00 uur – 2e ronde workshops
20.30 uur – Afsluiting

Workshop: Regie over je arbeidsvoorwaarden
Welke afspraken heb je met je werkgever gemaakt over je arbeidsvoorwaarden? En zijn die afspraken nog actueel? Wat zou je willen en wat spreek je af? Tijdens deze workshop gaan we in op je arbeidsvoorwaarden en hoe je daar zelf regie in kunt voeren. We besteden aandacht aan je arbeidsovereenkomst of aanstelling. We gaan in op zaken die voor iedereen zijn geregeld, de zogeheten Collectieve Arbeidsvoorwaarden. Maar we besteden vooral aandacht aan zaken die voor jou van belang, met als uitgangspunt dat je daarover als het even kan goede afspraken kunt maken met je werkgever. Let wel, je arbeidsvoorwaarden omvatten dus veel meer dan wat je maandelijks op je bakrekening aan salaris ontvangt. Doe mee, en neem het heft zelf in handen om afspraken op maat te maken……afspraken waar jij blij van wordt.
Karel Nugteren, workshopgever CNV Connectief

Workshop: Vitaliteit
Iedereen in Nederland weet wat vitaliteit en vitaal is. Soms wordt er gezegd dat iemand nog zeer vitaal is. De suggestie wordt daarbij gewekt dat oud en vitaal moeilijk samen gaan. Vitaliteit wordt wel omschreven als: de energie om te leven. Zowel energie als leven moet men dan in de breedste zin van het woord opvatten. Energie is dan brandstof. Leven is dan welbevinden op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. Vitaal is daarbij niet aan leeftijd of werk gebonden. We gaan er van uit dat vrijwilligerswerk ook werk is. In de workshop gaan we in op mogelijkheden, factoren, eigenschappen en hulpmiddelen in jezelf, je werk of je omgeving om vitaal te zijn, te worden of te blijven.
Jacques Daenen, workshopgever CNV Connectief

Workshop: Geweldloze communicatie
Denk eens terug aan de laatste keer dat je een compliment kreeg dat geweldig was. En die opmerking die met geweld binnen kwam… Klopte het wel wat er gezegd werd? Wat voor doel had de ander? Marshal Rosenberg, grondlegger Nonviolent Communication, was geïnspireerd door Mahatma Ghandi en Carl Rogers: “Een mens mag niet veroordeeld en gemanipuleerd worden.”

Geweldloze communicatie is een verzameling inzichten en instrumenten die helpen bij effectieve communicatie en constructief samenwerken. Empathie is de belangrijkste dimensie; vooral met jezelf. In staat zijn je behoeftes duidelijk te maken, moet je kunnen en jezelf gunnen.

Weten welke persoonlijkheids- en gedragskenmerken van jezelf en van de ander haken en raken, helpt daarbij.
Deze workshop geeft je gegarandeerd achtergronden en handvatten. Een gemakkelijke workshop is het niet. De theorie is pittig en het kan confronterend zijn. Bo Rodenhuis, workshopgever CNV Connectief, docent en trainer

Informatie
Stuur deze uitnodiging door naar geïnteresseerde collega’s en stagiaires. Meld je aan voor 11 maart. Geef ook de twee workshops van je keuze door. Deelname is gratis. Je ontvangt een bewijs van deelname. Voor meer informatie netwerkbijeenkomsten@cnv.nl

Gegevens

Datum:
februari 18
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

CNV Connectief
Telefoon:
030 751 1003
E-mail:
info@cnv.nl
Website:
www.cnvconnectief.nl