Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

WMS-congres 2018: contact met de achterban

7 november 2018

Op woensdag 7 november vindt het twaalfde landelijke WMS-congres plaats in de ReeHorst in Ede, hét jaarlijkse evenement voor iedereen die betrokken is bij de medezeggenschap in het primair en voortgezet onderwijs. Dit jaar is het thema Contact met de achterban. Wat leeft er onder onderwijspersoneel, ouders en leerlingen? Hoe informeer je ze en hoe zorg je ervoor dat ze bekend zijn met de werkzaamheden van de medezeggenschapsraad? Maar ook de actuele ontwikkelingen op het gebied van medezeggenschap komen aan bod.

Minister Arie Slob van Basis- en Voortgezet Onderwijs heeft aangegeven op het congres aanwezig te zijn en zal zijn visie op medezeggenschap geven. De afgelopen periode bleek uit verschillende maatregelen die hij heeft genomen, dat hij veel belang hecht aan medezeggenschap en de inspraak van belanghebbenden, zoals de inbreng van teams bij het aanpakken van de werkdruk.
Spreker is ook oud-politicus, acteur en voorzitter van het Humanistisch Verbond Boris van der Ham. Als democraat in hart en nieren en oud-Kamerlid weet hij als geen ander hoe belangrijk het contact met de achterban is. Van der Ham geeft bovendien een masterclass in de eerste workshopronde gericht op bestuurders en (G)MR-voorzitters.
Dagvoorzitter is Hester Macrander, theaterregisseur, -docent en trainer Verbindende Communicatie.

Zoals elk jaar verzorgen de landelijke onderwijsorganisaties na het plenaire deel in drie rondes ruim 46 inspirerende workshops en lezingen, waaruit de deelnemers bij inschrijving een keuze kunnen maken. Een deel van de workshops sluit aan bij het thema. Dit jaar is ook een aantal workshops en lezingen specifiek bestemd voor een bepaalde doelgroep: voor ouders, bestuurders/directeuren en leerlingen. Het LAKS presenteert zelfs een zelf ontwikkeld nieuw spel speciaal voor leerlingen in de MR. Omdat het congres elk jaar weer overtekend is, raadt de organisatie geïnteresseerden aan zich zo snel mogelijk in te schrijven. Dat kan via https://www.burobombarie.nl/evenementen/wms-congres-2018/.
Ook zou het mooi zijn als deelnemers uit het voortgezet onderwijs leerlingen stimuleren mee te gaan naar het congres!

De organisatie is in handen van Stichting Onderwijsgeschillen en het project Versterking medezeggenschap. Meer informatie: www.onderwijsgeschillen.nl en www.infowms.nl

Gegevens

Datum:
7 november 2018

Organisator

CNV Connectief
Telefoon:
030 751 1003
E-mail:
info@cnv.nl
Website:
www.cnvconnectief.nl