Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uitnodiging netwerkbijeenkomst over stemvorming, NLP, regelgeving en 21st Century Skills

26 september 2018 | 16:00 - 20:30

Voor wie is deze netwerkbijeenkomst?

CNV Connectief (CNV Onderwijs, CNV Zorg & Welzijn en CNV Overheid en Publieke Diensten) organiseert deze netwerkbijeenkomsten voor alle leden. Niet-leden zijn van harte welkom. Neem gerust een collega mee.

Waarom wil je deze bijeenkomst bijwonen?
We bieden je workshops aan, waardoor jij je verder kunt ontwikkelen in je beroep. Je ontmoet collega’s en je kunt werken aan je netwerk. Op 26 september is er keuze uit de volgende workshops:

• Stemvorming
• 21st Century Skills
• NLP Neuro Linguïstisch Programmeren
• Regelgeving (voor 55+ onderwijsleden)

Programma
16.00 uur –  Inloop met koffie en thee
16.15 uur –  Welkom en opening, 1e ronde workshops
18.15 uur –  Broodmaaltijd en gelegenheid tot informele ontmoeting
19.00 uur –  2e ronde workshops
20.30 uur –  Afsluiting en uitreiking certificaten

Aanmelden: https://nbmiddenmeer26092018.eventbrite.nl

Aanmelden
Stuur deze uitnodiging door naar geïnteresseerde collega’s en stagiaires. Meld je aan voor 19 september via de link! Deelname is gratis. Vermeld ook de twee workshops van je keuze. Je ontvangt een bewijs van deelname. Voor meer informatie servicebureau@cnv.nl.

Workshop: Stemvorming
Je stem is een belangrijk instrument in je werk. In het onderwijs, bij receptiewerk en bij accountmanagers staan “stemklachten” zelfs bovenaan bij de oorzaken voor ziekteverzuim. Veel klachten zijn te voorkomen door je bewust te worden van hoe het stemapparaat werkt, hoe je het gebruikt, en waardoor klachten kunnen ontstaan. In deze workshop gaan we aan het werk met je stem. Na een korte uitleg van de bouw van het stemapparaat gaan we veel oefenen. Aan de orde komen basistechnieken voor houding, ademhaling, ademsteun, presentatie, articulatie en resonantie, die ook gebruikt worden door zangers en (podium)acteurs. Vanuit mijn ervaring als docent, actrice en zangeres kan ik veel vragen beantwoorden over je stem en de workshop aanpassen naar jouw leerbehoefte.
Doesjka Nijdeken

Workshop: 21st Century Skills
Wat is er mis met 20e-eeuwse vaardigheden? Schieten we tekort? Wat wordt bedoeld met 21e- eeuwse vaardigheden? Volgens het ATC21S en Platform Onderwijs 2032* komen er nogal wat pas afgestudeerden de arbeidsmarkt op die essentiële vaardigheden missen. Leren onze kinderen genoeg om in de toekomst een succesvolle loopbaan te hebben? Is ons programma toereikend? Rekenen, lezen en schrijven zijn waardevolle hoekstenen van het huidige onderwijsprogramma. Kunnen samenwerken, digitale vaardigheden en onderzoek doen, zijn net zo goed onmisbaar.
We gaan in op de volgende stellingen en vragen:

• *Beide samenwerkingsverbanden lijken eenzelfde missie te hebben, terwijl hun visie verschilt. Exemplarisch voor het huidige debat over 21st Century Skills. Wat vind jij? Wat vinden jouw collega’s?
• Ik ben niet zo digitaal vaardig. Ben ik dan een minder goede leerkracht …? (Nee!).
• Als jonge werknemers vaardigheden missen; om welke competenties gaat het dan?
• (Wat) Moet (aan) het huidige curriculum en onze manier van lesgeven veranderen?
Bo Rodenhuis, docent MBO, trainer

Workshop: NLP, Neuro Linguïstisch Programmeren
Iedereen communiceert, maar hoe doe je dat effectief? Inzichten en technieken van NLP zijn toepasbaar in iedere situatie, waarin communicatie en resultaat belangrijk zijn. NLP is een must als onderdeel van je professionele en  persoonlijke bagage. NLP geeft inzicht in hoe je communiceert en wat het effect daarvan is op de ander. Je leert hoe je non-verbale communicatie kunt gebruiken als kracht, hoe je je  energiebalans op peil houdt en keuzes maakt die belangrijk voor jou zijn. Ook ontdek je dat je zelfbeeld bepalend is voor wat je kan  bereiken. NLP kan een mooi hulpmiddel zijn om je effectiever, vitaler en succesvoller te laten zijn. Na een korte voordracht en het behandelen van één of twee NLP modellen ga je zelf aan de slag om te ervaren hoe je doet wat je doet en wat er mogelijk wordt als je het eens anders gaat bekijken.
Marjolein Morks, Communicatie trainer, coach, consultant. www.marjoleinmorks.nl

Workshop: Regelgeving
Deze workshop beoogt verminderen van draaglast en vergroten van draagkracht te bevorderen voor onderwijsleden vanaf ongeveer 55 jaar. Een medewerker van de juridische afdeling CNV Onderwijs geeft informatie over en toelichting op algemene facetten van regelgeving en taakbeleid. Zo wordt duidelijk welke mogelijkheden en regelingen er zijn om gezond en met plezier aan het werk te blijven. Verder wil hij ingaan op van te voren gestelde algemene vragen. Voor persoonlijk vragen is er later ook nog tijd. Alle vragen bij de aanmelding doorgegeven a.u.b.!
Ed Weevers, juridisch medewerker CNV Onderwijs

Gegevens

Datum:
26 september 2018
Tijd:
16:00 - 20:30

Organisator

CNV Connectief
Telefoon:
030 751 1003
E-mail:
info@cnv.nl
Website:
www.cnvconnectief.nl

Locatie

OBS de Peppel
Pienterpad 1
Middenmeer, 1775AX Nederland
+ Google Maps