Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Thema-avond Internationalisering in het onderwijs

20 juni 2018 | 17:00 - 20:00

Eén van de speerpunten van CNV Onderwijs is om leden van de bond via belangrijke inhoudelijke thema’s met elkaar in verbinding te brengen. In dat kader organiseren wij op woensdag 20 juni a.s. een thema-avond over internationalisering voor iedereen die in het onderwijs werkt. Dit vindt plaats bij CNV Onderwijs, Tiberdreef 4, Utrecht-Overvecht.

Internationalisering bevordert de professionalisering van leerkrachten en docenten, verrijkt het curriculum op scholen en is van belang om leerlingen en studenten toe te rusten op het functioneren in een internationale en interculturele samenleving. Internationalisering is niet een ‘extraatje’, maar een noodzakelijke bouwsteen om kwalitatief goed onderwijs te geven.

Leraren, docenten, schoolleiders, bestuurders en ondersteuners in het primair, voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs hoeven het wiel niet zelf uit te vinden. Medewerkers van Nuffic (de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs) kunnen professionals in het onderwijs op allerlei manieren ondersteunen om verdere stappen te gaan zetten. We zijn dan ook verheugd dat we twee medewerkers van Nuffic (Susanne Feiertag en Myrna Feuerstake) bereid hebben gevonden om op 20 juni a.s. met ons mee te denken. De minister van Onderwijs legt momenteel de laatste hand aan de visienota Internationalisering. Ook hierover kunnen we 20 juni waarschijnlijk meer vertellen.

Internationalisering is belangrijk, maar gaat niet vanzelf. Medewerkers die op scholen uiteenlopende activiteiten op het gebied van internationalisering oppakken, lopen tegen het probleem aan dat dit vaak nog in de sfeer van vrijwilligerswerk/extra taken plaats moet vinden (niet zichtbaar in jaartaken van docenten en leraren dus).

Programma
17.00 uur: Welkom door Frans Bijma (voorzitter werkgroep Europa CNV Connectief)
17.05 uur: Opening door Loek Schueler en Patrick Feij
17.15 uur: Presentaties Nuffic door Susanne Feiertag en Myrna Feuerstake
18.15-18.45 uur: Pauze en maaltijd
18.45-19.45 uur: Workshops/interactief programma
19.45-20.00 uur: Afronding

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze themabijeenkomst. Nadrukkelijk zijn ook niet-leden van harte welkom. In verband met zaalreservering en catering is het wel noodzakelijk om je voor deze bijeenkomst aan te melden. Dit kan door een e-mail te sturen naar hogeronderwijs@cnv.nl

Gegevens

Datum:
20 juni 2018
Tijd:
17:00 - 20:00

Organisator

CNV Connectief
Telefoon:
030 751 1003
E-mail:
info@cnv.nl
Website:
www.cnvconnectief.nl