Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Psychische gezondheid bespreekbaar maken op het werk (alleen in de 1e ronde); Vitaliteit; Feedback, een cadeautje? (alleen in de 2e ronde); Samen sterk tegen pesten (alleen in de 2e ronde)

maart 11 | 16:00 - 20:30

Uitnodiging netwerkbijeenkomst voor leden en niet leden

Datum: woensdag 11 maart 2020

Tijd: 16.15 – 20.30 uur (inloop 16.00 uur)

Plaats: CBS De Open Kring, Dennenlaan 31, 3862 HN Nijkerk

Aanmelden: https://nbnijkerk11032020.eventbrite.nl

Voor wie is deze netwerkbijeenkomst?
CNV Connectief (sector Onderwijs, sector Zorg & Welzijn en sector Overheid & Publieke Diensten) organiseert deze netwerkbijeenkomsten voor alle leden. Niet-leden zijn van harte welkom. Neem gerust een collega mee.

Waarom wil je deze bijeenkomst bijwonen?
We bieden je workshops aan waardoor jij je verder kunt ontwikkelen in je vak. Je ontmoet collega’s. Op 11 maart is er keuze uit de volgende workshops:

  • Psychische gezondheid bespreekbaar maken op het werk (alleen in de 1e ronde)
  • Vitaliteit
  • Feedback, een cadeautje? (alleen in de 2e ronde)
  • Samen sterk tegen pesten (alleen in de 2e ronde)

Programma
16.00 uur – Inloop met koffie en thee
16.15 uur – Welkom en opening, 1e ronde workshops
18.00 uur – Lichte maaltijd en gelegenheid tot informele ontmoeting
19.00 uur – 2e ronde workshops
20.30 uur – Afsluiting

Workshop: Psychische gezondheid bespreekbaar maken op het werk: een goed idee?
Wat is eigenlijk precies stigma? En hoe komt het dat er zo’n sterk stigma rust op psychische kwetsbaarheid? In deze workshop krijg je informatie over stigma en de impact ervan op mensen. Aan de hand van korte persoonlijke ervaringen uit haar werkende leven, vertelt de workshopgever hoe ze haar eigen psychische aandoening daar bespreekbaar heeft gemaakt en welke wending dit gaf aan haar leven en haar werk. Je gaat in de workshop ook zelf aan de slag met je eigen kwetsbare punten op je werk: niemand is namelijk onkwetsbaar. We kijken naar de (on)bespreekbaarheid ervan en je krijgt handvatten om hier meer regie over te krijgen. De ervaring leert: openheid brengt openheid. Ook in een workshop. Achterover leunen is er dan ook niet bij. Dat je tegelijkertijd in de workshop helemaal niets hóeft te delen van je eigen kwetsbaarheid, lijkt daarmee in tegenspraak. Aan het eind van de workshop begrijp je waarom dat juist níet in tegenspraak is!
Marieke van Keeken, ambassadeur van Samen Sterk zonder Stigma

Workshop: Vitaliteit
Iedereen in Nederland weet wat vitaliteit en vitaal is. Soms wordt er gezegd dat iemand nog zeer vitaal is. De suggestie wordt daarbij gewekt dat oud en vitaal moeilijk samen gaan. Vitaliteit wordt wel omschreven als: de energie om te leven. Zowel energie als leven moet men dan in de breedste zin van het woord opvatten. Energie is dan brandstof. Leven is dan welbevinden op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. Vitaal is daarbij niet aan leeftijd of werk gebonden. We gaan er van uit dat vrijwilligerswerk ook werk is.
In de workshop gaan we in op mogelijkheden, factoren, eigenschappen en hulpmiddelen in jezelf, je werk of je omgeving om vitaal te zijn, te worden of te blijven.
Jacques Daenen, workshopgever CNV Connectief

Workshop: Feedback, een cadeautje
Feedback geven en ontvangen. We doen het allemaal. Thuis, op het werk …. Aan leerlingen, aan collega’s, aan vrienden, aan onszelf ….
‘Als ik het zó had gedaan, was het resultaat veel beter geweest!’ Hoe vertel je nou aan die ene collega dat je het vervelend vindt, dat hij altijd kritiek heeft op jouw ideeën? Hoe vertel je je partner dat hij altijd jullie afspraken uitstelt? En hoe komt ‘t dat we feedback soms of vaker persoonlijk opvatten? Hoe zorg je ervoor dat dat niet gebeurt?
Tijdens deze workshop gaan we in op:
 de basisprincipes van feedback en feedforward geven en ontvangen
 we leggen verschillende modellen naast elkaar en proberen ze uit
 we proberen inzicht te krijgen in ‘framing’, wat het is en de valkuilen daarbij.
Welkom! We kijken uit naar jullie deelname (en naar jullie feedback).
Bo Rodenhuis, workshopgever CNV Connectief, docent MBO en trainer

Workshop: Samen sterk tegen pesten
Pesten is van alle tijden en iedereen heeft er mee te maken of kent wel iemand die gepest is. Pesten is niet alleen het probleem van degene die gepest wordt, het is een probleem van de hele groep waarin het voorkomt. Ieder groepslid is betrokken.
De stichting ‘Omgaan met pesten’ verzorgt verschillende trainingen om pesten te signaleren, voor te zijn of aan te pakken als het toch de kop op steekt. Deze trainingen bestaan over het algemeen uit tien bijeenkomsten. In deze workshop wordt de manier van kijken naar pesten, het signaleren, het voor zijn en als het nodig is aanpakken besproken.
Mieke IJzereef – Legters, Trainer omgaan met Pesten

Informatie
Stuur deze uitnodiging door naar geïnteresseerde collega’s en stagiaires.
Meld je aan voor 4 maart. Geef ook de twee workshops van je keuze door. Deelname is gratis.
Je ontvangt een bewijs van deelname.

Gegevens

Datum:
maart 11
Tijd:
16:00 - 20:30

Organisator

CNV Connectief
Telefoon:
030 751 1003
E-mail:
info@cnv.nl
Website:
www.cnvconnectief.nl