Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

OOP IN POSITIE – Gouden steunpilaren in het onderwijs, Utrecht

31 januari 2020 | 10:00 - 13:00

Datum: 31 januari 2020
Tijd: 10:00-13:00
Locatie: CNV Kantoor, Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht
Aanmelden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-oop-in-positie-gouden-steunpilaren-in-het-onderwijs-89341997319

Tijdens deze meet-up werken we samen met #OOPdoetOOKmee en AOb. We gaan met jou aan de slag om de positie en het imago van de OOP’er te verbeteren. Wij gaan van ons laten horen, en wij gaan meteen in de praktijk aan de slag!

We belichten de belangrijkste punten voor OOP-ers uit de cao-po: waar is het ons allen om te doen; gisteren, vandaag en morgen?Je krijgt meer zicht op je rechten en op de regelingen voor OOP’ers in de nieuwe cao-po, zoals de nieuwe functiebeschrijvingen. Verder leer je om invloed uit te oefenen om daadwerkelijk gebruik te maken van de nieuwe regelingen. Bijvoorbeeld hoe je kunt vaststellen of je in aanmerking komt voor een hogere functieschaal.

Vervolgens maak je een keuze uit 2 workshops: Imago-Improvement of Personal-Action-Plan. Lees verderop de beschrijving van deze workshops. Tijdens de lunch (die wij verzorgen) geven we elkaar een terugkoppeling van de 2 workshops. De deelnemers van de workshop Imago-Improvement-Sessie geven een pitch van de beste ideeën. En enkele deelnemers van de workshop Personal‑Action‑Plan vertellen wat zij vanmiddag al gaan doen.

We sluiten de ochtend af met een uitleg over het vervolg, want het blijft niet bij vandaag! We schetsenweer hoe het vervolg eruit ziet en wanneer er nog meer momenten van invloed zijn!

Toelichting workshops:

Workshop 1 – Imago-Improvement-Sessie

Barst jij ook van de goede ideeën om het imago van jouw OOP-functie een flinke boost te geven? En vraag jij je ook weleens af waar je die ideeën nou kwijt kan? Dan hebben wij jou nodig! In deze workshop gaan we namelijk jouw ideeën verzamelen en superconcreet maken zodat het imago van de OOP’ers verbetert onder de OOP’ers zelf, op scholen en bij de politiek.

Tijdens deze workshop gaan we met een beproefde methode aan de slag om van probleem, naar idee, naar uitgewerkte oplossing te komen. Het blijft dus niet bij post-its! Na deze Imago‑Improvement‑Sessie zullen groepjes met verschillende samenstellingen écht uitvoering kunnen geven aan jullie innovatieve ideeën!

Workshop 2 – Personal-Action-Plan

We gaan aan de slag met de positie van de OOP’er zelf. Je weet misschien wel dat de nieuwe functiebeschrijvingen in het primair onderwijs een kans bieden om in aanmerking te komen voor meer waardering, maar hoe pak je dat nou aan? Hoe kun jij die nieuwe regels en regelingen effectief inzetten zodát je meer waardering voelt voor het zijn van die Gouden Steunpilaar van jouw school?

In deze workshop gaan we daarmee aan de slag. We gebruiken daarvoor de Golden Circle van Simon Sinek. Na afloop van deze workshop heb jij voor jezelf bepaald waarom jij dat nastreeft, hoe jij dat gaat bereiken en wat je daarvoor kan doen. We zorgen ervoor dat jij een uniek en haalbaar Personal‑Action‑Plan hebt!

Gegevens

Datum:
31 januari 2020
Tijd:
10:00 - 13:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

CNV Onderwijs
Telefoon:
0307511003
Site:
onderwijs.cnvconnectief.nl

Locatie

CNV Onderwijs
Tiberdreef 4
Utrecht, 3561 GG Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0307511003
Site:
onderwijs.cnvconnectief.nl