Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

OOP-dag, Thema: “Samen vooruit !” in Rosmalen

19 november 2019 | 08:30 - 17:00

Datum:   dinsdag 19 november 2019

Tijd: 9.30 uur – ontvangst met koffie – 17.00 uur afsluiting

Plaats:    PERRON-3, Hoff van Hollantlaan 1, 5243 SR Rosmalen

Aanmelden: https://oop-dag-2019.eventbrite.nl

Op de vorige OOPdag bleek welke diversiteit er aan ondersteunende functies in het onderwijs is. Iedere OOP-er met zijn of haar eigen expertise; iedereen even waardevol. In je rol in het onderwijs waar je leerlingen of collega’s ondersteunt. Maar ook waardevol als lid (of potentieel lid) van CNV Onderwijs. Preciezer, waardevol als lid van de groep OOP-ers. Het is goed te beseffen dat je er als OOP-er niet alleen voor staat. Zeker nu het onderwijs regelmatig in het nieuws komt in verband met de verschillende acties die gevoerd zijn. Op de Landelijke OOPdag zoeken we verbinding met elkaar, kijken we vooruit, werken we samen aan onze wend- en weerbaarheid en professionaliteit en gaan we SAMEN VOORUIT !

OCHTENDPROGRAMMA

We starten de dag met een korte terug- en vooruitblik: Wat heeft de stuurgroep OOP afgelopen jaar bereikt, en wat staat er nog te doen? Hierna volgt nieuws over de stand van zaken met betrekking tot de verschillende cao’s. Lisanne de Roever, oud-olympisch hockeykampioen, Topsport Coördinator Haarlemmermeer en voormalig leerkracht basisschool, vertelt over de paralellen tussen topsport en onderwijs en de eyeopeners die je krijgt als je buiten je comfortzone durft te treden.

MIDDAGPROGRAMMA

Na de lunch kies je 2 workshops die je wilt volgen. Maak je hierin een veilige keuze voor de workshop of kies je iets buiten “je comfortzone”?

Zie het overzicht verderop. We sluiten de dag af met een verrassende gezamenlijke activiteit die plezier en energie geeft!

STUDIEDAG OOP

Noteer, reserveer, blokkeer 19 november in de (school)agenda en kom naar Rosmalen. Bespreek dit ook samen met je collega’s (lid of geen lid van CNV Onderwijs) en laat dinsdag 19 november opnemen in het jaarrooster of scholingsplan van je school als een studiedag voor het OOP. Je hebt tenslotte budget en/of uren (hangt van je cao af) om elk schooljaar studiedagen te bezoeken of om bij te scholen. Ook de reiskosten kun je declareren vanuit het budget van je school. Je hebt evenveel rechten als leraren om je zelf te bekwamen, en om aan je loopbaanontwikkeling te werken!

 

BESCHRIJVING VAN DE WORKSHOPS

Professioneel aan de telefoon en balie – FiAC
Een goed imago van een school ontstaat al bij het eerste contact. Daarom is het belangrijk dat de telefoon professioneel wordt beantwoord en dat bezoekers aan de receptie klantvriendelijk worden ontvangen. Tijdens deze workshop werk je aan een professionele en klantvriendelijke houding en leer je deze vast te houden als je te maken krijgt met lastige of boze gesprekspartners. Geoefend wordt goed te blijven luisteren en adequaat te reageren. In anderhalf uur maak je kennis met klantgerichte gesprekstechnieken om gesprekken aan de telefoon en balie, vriendelijk, bekwaam en behulpzaam af te handelen.


Mind in Motion
– Angela Kouwenhoven, 2Be-Have
Ons verstand, ons gevoel en ons lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vooral met ons lichaam en ons gezicht vertellen we de ander zoveel. Hoe de verbanden daartussen liggen, kom je tijdens deze workshop te weten! Hoe je deze verbanden kunt gebruiken om jezelf te ontwikkelen, ga jij ervaren!

Door actief, in een sportieve setting aan de slag te gaan, leer je meer over de impact die iemand op je heeft en welke impact jij hebt op een ander. De inzichten die je daarmee krijgt, kun jij gelijk bewust inzetten om jouw collega’s te motiveren, in hun kracht te zetten en hun werkplezier te vergroten.

Bij deze workshop is het handig om kleding te dragen waar jij vrij in kunt bewegen. We doen tijdens de oefeningen onze schoenen uit.


Kernkwaliteiten
– Jeanette de Haan, workshopgever CNV Connectief
Ben je je bewust van je eigen kwaliteiten en weet je dat er onder je valkuil een kwaliteit verscholen ligt?

Krijg inzicht in je verborgen kwaliteiten. Je kunt deze prima ontwikkelen, om nog beter te kunnen functioneren. Jouw unieke kwaliteit [talent] is je grootste kracht en geeft energie, als je deze gebruikt

Deze workshop raakt je, verandert ons en zet ons in beweging. Samen vooruit!


“Ik praat mee”
– Han de Vries, trainer CNV Academie
Heb ik invloed op het beleid van de school? Of is dit alleen weggelegd voor de medezeggenschapsraad? En wat is dan het professioneel statuut?

Gaan wij samen vooruit met de ontwikkeling van de school in het belang van de leerlingen? Wat is mijn rol als OOP-er? Met deze vragen gaan we aan de slag. We doen dit onder andere aan de hand van praktijkvoorbeelden. Actief bezig en vooral ook veel ervaringen delen met elkaar. En natuurlijk tips over goede zeggenschap.


TOS belevingscircuit
– Henriëtte van Oorschot, Kentalis en Hanny Stoffelen–van de Heijden
Een unieke kans om zelf te ervaren wat een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is.

Zelf ervaren wat een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is, doet veel meer dan alleen het uitleggen van de theorie. Het kweekt begrip voor een kind met TOS, het laat je beter observeren, je wordt bewust van het probleem, maar vooral ook van de doorwerking ervan. Gedrag dat eerst als problematisch werd gezien, begrijp je nu veel beter en vertaal je als een gevolg van de TOS.


Digivaardig in de 21e eeuw
– Marjan Middelkoop, Cubiss
Ontwikkelingen in de maatschappij stellen ons als burger en werknemer steeds voor nieuwe uitdagingen. De gevolgen van digitalisering en technologie zijn ingrijpend en voltrekken zich in hoog tempo. Dit is ook van invloed op ons werk en op onze duurzame inzetbaarheid.

Bewust en verantwoord omgaan met media maakt deel uit van de vaardigheden die we in de 21e eeuw nodig hebben. Maar wat houdt dat nu eigenlijk in: 21e eeuwse vaardigheden, mediawijsheid, ict-geletterdheid? Hoe kun je hier als professional in het werk mee aan de slag?

In de workshop:

  • vergroot je je kennis op het gebied van digitale geletterdheid en mediawijsheid;
  • wordt je je bewust(er) van het kritisch gebruik maken van informatie en media.


Capoeira
– Tacilio Vieira Martins, Instinto Capoeira
Capoeira is een uniek combinatie van sport en cultuur die zorgt voor veel energie en plezier. Het is goed voor je conditie, lenigheid, kracht, reactievermogen en zelfvertrouwen. Bovendien is capoeira ontzettend leuk om te doen!

Capoeira speelt zich af in een cirkel, de ‘roda’ genoemd. Binnen deze kring spelen steeds 2 mensen die de dans, acrobatiek en verdediging techniek uitoefenen. De rest van de groep zorgt voor opzwepende muziek en zang, zodat de twee spelers in de kring veel energie krijgen.

 

Gegevens

Datum:
19 november 2019
Tijd:
08:30 - 17:00

Organisator

CNV Connectief
Telefoon:
030 751 1003
E-mail:
info@cnv.nl
Website:
www.cnvconnectief.nl

Locatie

Perron 3
Hoff van Hollantlaan 1
Rosmalen, 5243SR Nederland
+ Google Maps