Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Onderwijsmiddag PO Zuid-Holland over o.a. effectief communiceren en meekijken met de inspectie

18 april 2018 | 14:00 - 18:00

Datum: Woensdag 18 april 2018
Tijd: 14.00 – 18.00 uur
Locatie: Christus Triumfatorkerk, Juliana van Stolberglaan 154, 2592 CL Den Haag
Aanmelden liefst vóór 13 april via https://podenhaag18042018.eventbrite.nl
Vragen over de bijeenkomst kun je stellen via cnvoprimozh@telfort.nl of tel. 06 33 653 293.

Voor wie is deze bijeenkomst?
De ledenactiviteitengroep Primair Onderwijs Zuid-Holland organiseert deze bijeenkomst. Je bent van harte welkom! Deelname is gratis. Breng ook je collega of stagiaire mee.

Programma
14.00 Ontvangst, inschrijven, koffie/thee
14.30 Gezamenlijke start. Joyce Rosenthal brengt het laatste nieuws over de cao-onderhandelingen en de acties
15.00 Workshopronde 1
16.15 Pauze
16.30 Workshopronde 2
17.45 Afsluiting met soep & broodmaaltijd

Workshops
Effectief communiceren
Deze workshop behandelt de theorie van Darwin Frieser ‘Effectief communiceren in drie stappen’ (herkennen, controleren, handelen). José van de Wouw, trainer, gaat met deelnemers aan de slag met de volgende onderdelen:
* Wat is jouw communicatiestijl?
* Wat zijn de consequenties verbonden aan jouw stijl?
* Ieder bedenkt voor zichzelf: Als je naar je manier van communiceren kijkt in groepen (klassen, teams, enzovoort) tot welke mensen behoor je dan? Behoor je tot de mensen die gemiddeld genomen vaak starten met praten/reageren? Of behoor je tot de mensen die gemiddeld genomen starten met observeren, waarna je al dan niet iets gaat zeggen?
Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende stijlen? Aan de hand van foto’s, video’s en gespeelde situaties, word je hiervan bewust gemaakt en leer je aspecten van deze belangrijke taal te interpreteren.

Kijk mee met de inspecteur (alleen in ronde 2)
Onderwijsinspecteur Mark Oortwijn filmde eind 2016 anderhalf uur tijdens een bezoek aan een groep 3. Dat leverde drie korte filmpjes op. Door de filmpjes kijk je als bezoeker als het ware mee over de schouder van de inspecteur. Zo krijg je een beeld van hoe een inspecteur observeert en beoordeelt. Maar de filmpjes en vragen zetten je misschien ook aan het denken over het onderwijs dat je zelf geeft: door na te gaan of je het ook zo doet of juist heel anders. Over dit alles gaat Mark graag in gesprek met de deelnemers.

Duurzame inzetbaarheid en professionaliteit
Hoe werkt je taakbeleid? We zoomen vooral in op de onderdelen duurzame inzetbaarheid en professionaliteit. Wat houdt duurzame inzetbaarheid in? En hoe kun je die uren invullen? Wat kan er onder je professionaliteit vallen? Wat staat daarover in de cao? Waar heb je recht op? Joyce Rosenthal, cao-onderhandelaar van CNV Onderwijs, geeft uitleg.

Coöperatief Leren in actie
In deze actieve workshop van Gerbrand Berenschot, leraar primair onderwijs, kom je in aanraking met coöperatief leren. Na deze workshop heb je wat extra tools in handen om jouw leerlingen actief en betrokken met de les mee te laten doen. Een les waarin jouw leerdoelen beter tot zijn recht komen en tegelijkertijd ook aan het sociale klimaat van de klas gewerkt kan worden. Daarnaast heb je ongeveer zeven structuren geleerd die je direct de volgende dag zou kunnen toepassen in je klas of in een vergadering met je team. Het zijn vaardigheden die je altijd en overal kunt gebruiken.

Gegevens

Datum:
18 april 2018
Tijd:
14:00 - 18:00

Organisator

CNV Connectief
Telefoon:
030 751 1003
E-mail:
info@cnv.nl
Website:
www.cnvconnectief.nl