Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Netwerkbijeenkomst Overijssel (Hardenberg) over o.a. hooggevoeligheid op de werkvloer en persoonlijke effectiviteit

18 april 2018 | 16:00 - 20:30

Datum: woensdag 18 april 2018
Tijd: 16.15 – 20.30 uur (inloop 16.00 uur)
Locatie: CBS Bloemenhof, Floralaan 18, 7772 LL Hardenberg, tel. 0523-271737

Voor wie is deze netwerkbijeenkomst?
CNV Connectief (bestaande uit CNV Onderwijs, CNV Overheid, CNV Publieke Diensten en CNV Zorg & Welzijn) organiseert deze netwerkbijeenkomsten voor alle leden. Niet-leden zijn van harte welkom. Neem gerust een collega mee.

Waarom wil je deze bijeenkomst bijwonen?
We bieden je workshops aan waardoor jij je verder kunt ontwikkelen in je vak. Je ontmoet collega’s. Op 18 april is er keuze uit de volgende workshops:
•    Positief omgaan met ouders
•    De hooggevoelige professional op de werkvloer
•    Persoonlijke effectiviteit

Programma
16.00 uur –  Inloop met koffie en thee
16.15 uur –  Welkom en opening, eerste ronde workshops
18.15 uur –  Broodmaaltijd en gelegenheid tot informele ontmoeting
19.00 uur –  Tweede ronde workshops
20.30 uur –  Afsluiting

Aanmelden
Stuur deze uitnodiging door naar geïnteresseerde collega’s en stagiaires. Meld je aan via https://nbhardenberg18042018.eventbrite.nl  Geef ook de twee workshops van je keuze door. Deelname is gratis. Je ontvangt een bewijs van deelname (voor leden van CNV Onderwijs met een code van Registerleraar.nl).

Workshop: Positief omgaan met ouders
Constructieve communicatie met ouders is belangrijk. Het gemeenschappelijke belang van ouders en school is dat het kind zich optimaal kan ontwikkelen. Wanneer het contact tussen ouders en school goed verloopt, levert dit winst op voor alle partijen, vooral voor het kind.
Als er zorgen zijn over de ontwikkeling van het kind, is het van belang dat deze vanaf het begin dat het kind op school zit, op een goede manier met ouders besproken worden. Naast de wijze waarop de zorg uitgesproken wordt, zijn de voorbereiding en opbouw van het gesprek van essentieel belang. In deze workshop krijg je achtergrondinformatie en tips om op een positieve manier samen te werken met ouders.
Jacomine Clements, zelfstandig begeleider en coach in het onderwijs, master Sen

Workshop: De hooggevoelige professional op de werkvloer
De laatste jaren is er steeds meer bekend over hooggevoeligheid. Velen herkennen het niet alleen bij anderen, maar ook ervaren ze zelf dat ze hooggevoelig zijn.
•    Welke hinder ondervind je in je dagelijkse werk als je hooggevoelig bent?
•    Hoe kun je daarmee omgaan?
•    Hoe kun je deze eigenschap inzetten in je voordeel?
•    We doen een oefening waarin je kunt kennismaken met ‘de verborgen schat in jezelf’
De spreker zal aan de hand van haar persoonlijke ervaringen vertellen hoe zij ermee omging en uiteindelijk alles in haar voordeel kon keren en toepassen.
Rita Mulder, trainer/coach, www.ritamulder.nl

Workshop: Persoonlijke effectiviteit
In deze workshop willen we aan de hand van een stukje theorie kijken naar de betekenis van persoonlijke effectiviteit.
Persoonlijke effectiviteit gaat om het optimaal besteden van de beschikbare tijd in je werk en in je privéleven. Het houdt in dat je de dingen doet waar jij goed in bent, waar je passie ligt en waar je energie van krijgt. Ik ga het vanuit de vier ankerpunten benaderen die bij persoonlijke effectiviteit belangrijk zijn, te weten:
•    De eigen identiteit;
•    De eigen prestaties vanuit verleden en heden;
•    De reputatie. Hoe kijken anderen naar jou en komt dat beeld overeen met het beeld dat je over jezelf hebt;
•    De aanvaarding van zaken die je niet zelf kunt veranderen; als je weet wat de energiegevers zijn voor jou, dan ben je in staat om daar aandacht aan te geven, waardoor het effect is dat je doeltreffender wordt en waarschijnlijk ook krachtiger.
Persoonlijke effectiviteit is voor elk mens anders. De persoonlijke effectiviteit wordt beïnvloed door factoren als stress, relaties, samenwerking, assertiviteit, communicatie en organisatie van je beschikbare tijd.
In deze workshop gaan we op interactieve wijze samen op zoek naar datgene wat ons persoonlijk energie geeft. Aan de hand van een aantal vragen gaan we met elkaar in gesprek over onze eigen passie en hoe die eventueel kan worden ingezet om de persoonlijke doelen te behalen.
Bas van Dongen, workshopgever CNV Connectief

Gegevens

Datum:
18 april 2018
Tijd:
16:00 - 20:30

Organisator