Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Minicongres Onderwijsvuur 6 maart 2018

6 maart 2018 | 16:30 - 19:30

Sta jij met energie en plezier voor de klas of voel jij je regelmatig uitgeput en ben je bang dat je het niet meer volhoudt? De cijfers liegen er niet om. Eén op de vijf mensen in het onderwijs kampt met burn-out klachten.

In dit minicongres gaan we op zoek naar wat jou ooit heeft doen besluiten om voor dit prachtige beroep te kiezen. Hoe kun je (weer) vol vuur en met hart en ziel je werk doen? Thema’s zijn onder andere omgaan met werkdruk, de kansen van coaching, vanuit je eigenheid lesgeven en hoe je je werknemers hierin kunt faciliteren.

Programma:

16.30 – 17.00 uur  Uitreiking van het eerste exemplaar van het boek Onderwijsvuur en presentatie
In het boek Onderwijsvuur nemen de auteurs, Rolien Dijksterhuis en Thitia Kollen, je mee op onderzoek om te kijken hoe jouw onderwijsvuur brandt. Wat heeft gemaakt dat jij ooit in het onderwijs bent terechtgekomen? Vanuit een positieve insteek, helpen ze jouw enthousiasme vast te houden of te hervinden. En zo jouw plezier in je werk over te brengen op je leerlingen. Want geïnspireerd lesgeven geeft inspiratie en gemotiveerd lesgeven geeft motivatie!

17.00-17.45 uur : workshop ronde 1

17.45-18.15 uur : pauze met een broodje

18.15-19.00 uur : workshopronde 2

19.00 uur afsluiting met een interactieve oefening waarin we terugblikken op de middag en je iets meekrijgt om verder over na te denken.

Gedurende het hele congres is er gelegenheid voor speedcoaching volgens de methode stel een vraag en krijg een vraag terug. Ontdek op die manier de kansen en mogelijkheden van coaching voor jouw werk.

Tijdens het congres kun je het boek Onderwijsvuur kopen met een aantrekkelijke korting.

 

Workshops:

Workshop Onderwijsvuur (MT)
Ervaar jij enthousiasme op de werkvloer? Zie jij mensen die met hart en ziel lesgeven? Hoe ervaar jij je werk? Als jij vol energie in je werk staat, straal je dit ook uit op je personeel. In deze miniworkshop krijg je tools hoe je dit bij jezelf en je werknemers kunt activeren en faciliteren.

Workshop Onderwijsvuur (leerkrachten/docenten)
Sta jij met veel plezier en enthousiasme voor de klas? Heb jij nog net zoveel vuur als in het begin, toen je het onderwijs inging? In deze miniworkshop krijg je inzicht waar je staat als docent, wat jouw persoonlijke drijfveer is en hoe je weer op een positieve manier er kunt zijn voor je leerlingen.

Workshop Van werkdruk naar werkplezier
Eén van de auteurs van dit boek, Annemieke Schoemaker, trainer en coach bij CNV Onderwijs, neemt je mee in haar boek Van Werkdruk naar Werkplezier. Een paar van de populaire tips worden gedeeld, en we gaan samen in gesprek over de vele manieren om werkdruk te benaderen, en een beetje op te lossen natuurlijk! Wat kun je nu zelf doen om het handiger aan te pakken, tijd te besparen of het anders te doen?

Workshop Gelukkig voor de Klas
Ontdek tijdens deze workshop hoe jouw gedrag invloed kan hebben op geluk. Niet alle factoren die invloed hebben op met hoeveel plezier je voor de klas staat heb je zelf in de hand. Wel kan je ontdekken wat jouw energiebronnen zijn en hoe je die kunt aanboren. Welke kleine gewoontes maken het verschil? En hoe maak je ruimte voor jouw kwaliteiten, zodat je kunt genieten van wat je doet? Inspiratie voor deze workshop komt onder andere uit het boek Gelukkig voor de klas door Ad Bergsma en Jacqueline Boerefijn en uit De maakbaarheid van het geluk door Sonja Lyubomirsky. Als je (net als ik) het leven niet altijd van nature als een feest beleeft, neem ik je graag mee in een zoektocht naar effectieve strategieën. En anders ook. Het leven kan altijd nog mooier.

Workshop De verborgen schat van hooggevoelige leerkrachten
“Rita Mulder, auteur van het boek “De verborgen schat van hooggevoelige leerkrachten’ is zelf hooggevoelig en vertelt vanuit eigen ervaring hoe hooggevoelige leerkrachten weer in contact kunnen komen met hun grootste schat, de kwaliteit van hooggevoeligheid. Het resultaat daarvan zal zijn dat ze weer gelukkig, gepassioneerd en vol energie hun werk kunnen verrichten”

 

Praktische informatie
Wanneer? Dinsdag 6 maart 2018 van 16.30 tot ca. 19.30 uur
Waar? CNV Kantoor in Utrecht, Tiberdreef 4 (naast station Utrecht Overvecht)
Kosten? Deelname aan het congres is gratis. I.v.m. de catering vragen we je wel om vooraf aan te melden.
Aanmelden? Meld je hier aan voor het congres
Vragen? Bel met 030 751 1747 of stuur een email naar infoacademie@cnv.nl

 

Gegevens

Datum:
6 maart 2018
Tijd:
16:30 - 19:30

Organisator

CNV Connectief
Telefoon:
030 751 1003
E-mail:
info@cnv.nl
Website:
www.cnvconnectief.nl