Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Landelijke OOPdag 2018 – SAMEN STAAN WE STERK(ER)

13 november 2018 | 10:00 - 17:00

13 november 2018
Hotel en Congrescentrum Belmont, Ede
Aanmelden: oopdag2018.eventbrite.nl

“Alleen kom je ver maar samen kom je verder… “ Deze uitspraak heb je vast wel eens gehoord. In deze geïndividualiseerde samenleving kan je wel eens het gevoel hebben dat je er alleen voor staat. Dat je niet gehoord wordt, of dat jij er niet toe doet. Wij, als stuurgroep OOP vinden dat jij met al jouw kwaliteiten en talenten er zeker toe doet! Daarom willen jou ontmoeten! Als stuurgroep vinden wij het belangrijk dat je sterk staat in je werk en wij willen je daarbij helpen! Sterk, als groep, maar ook sterk als individu.

Samen staan we sterk(er); samen bereik jij meer, kom jij verder. Vaak heb je elkaar, als groep nodig om iets te bereiken, maar soms moet je ook individueel sterk zijn. Het lukt niet altijd om gezamenlijk een doel te bereiken; soms moet je het op eigen kracht doen. Maar als je er alleen niet uitkomt, kan je altijd anderen om advies, hulp of ondersteuning vragen.

STUDIEDAG OOP
Noteer, reserveer, blokkeer 13 november in de (school)agenda en kom naar Ede. Bespreek dit ook samen met je collega’s (lid of geen lid van CNV Onderwijs) en laat dinsdag 13 november opnemen in het jaarrooster of scholingsplan van je school als een studiedag voor het OOP. Je hebt tenslotte budget en/of uren (hangt van je cao af) om elk schooljaar studiedagen te bezoeken of om bij te scholen. Ook de reiskosten kun je declareren vanuit het budget van je school. Je hebt evenveel rechten als leraren om je zelf te bekwamen, en om aan je loopbaanontwikkeling te werken!

KOSTEN
Leden van CNV Onderwijs/Connectief nemen gratis deel aan de OOPdag, introducees van leden betalen €15, niet-leden zijn ook welkom; zij betalen een bijdrage in de kosten van € 30.

PENDELBUS
Net als vorig jaar kan je gebruik maken van de pendelbus (vertrek 9.15), die je van station Ede-Wageningen (uitgang aan centrumzijde, bij het busstation) naar Belmont brengt. Als je hier gebruik van wilt maken, vink dit dan aan in het aanmeldingsformulier. 17.00 uur vertrekt de pendelbus weer naar het station.

PROGRAMMA
We starten deze OOPdag met het spannende verhaal van een cao- onderhandelaar over het fascinerende traject van onderhandelingen tot cao-akkoord. Je hoort ook hoe jij daaraan kunt bijdragen! Natuurlijk informeren we je ook over nieuws en nieuwtjes uit jouw sector. Daarna volg je twee interessante workshops, zoals:

* Assertiviteit
* Elevator pitch
* Interculturele communicatie
* Ken je collega’s
* Lichaamstaal
* Professionele identiteit

INFORMATIE WORKSHOPS

Assertiviteit – Jeannette de Haan Dijkstra, workshopgever bij CNV Connectief
Opkomen voor je eigen belangen, voor je eigen ideeën en opvattingen staan, en deze op een prettige manier naar voren brengen, zonder dwingend, agressief of aanvallend over te komen. In deze workshop leer je vaardigheden aan om je assertiviteit te vergroten in allerlei situaties.
Wat verstaan we precies onder assertiviteit?
• Opkomen voor je persoonlijke rechten en belangen o.a naar leidinggevenden.
• Uiten van je gedachten en gevoelens op een directe, oprechte en passende manier.
• Respect voor jezelf en de ander.
Assertiviteit levert zelfbewustzijn en zelfverzekerdheid op!

Elevator pitch – Elske Schreuder, indalo.NU
“Goedendag, mag ik me even aan u voorstellen? U bent toch van ….?”
Stel, je ziet opeens iemand van een groep waar je graag contact mee wilt hebben. Binnen of buiten je (betaalde of vrijwilligers-) werk, een maatschappelijke, commerciële of politieke organisatie…. Hoe grijp je de kans om een afspraak te maken? Dat gaat beter als je al eens geoefend hebt. En dat kan! Jouw ‘elevator pitch’ gaat immers over de sterke punten van jou en jouw organisatie, en hoe jij die pakkend onder woorden brengt. Ervaren trainster participatie Elske Schreuder laat zien hoe je je talenten over het voetlicht kan brengen. Die vaardigheid kan van pas komen binnen jouw onderwijsorganisatie, bijvoorbeeld bij een functioneringsgesprek of bij onderhandelingen, maar natuurlijk ook veel breder! Je oefent in een veilige omgeving, en je krijgt praktische tips.
“Dank u wel, en tot binnenkort dan!”

Interculturele communicatie – KeerCommunicatie, Zennu Haile Michael
Wereldwijd hebben mensen vaak dezelfde waarden: respect, eerlijkheid, rechtvaardigheid, gelijkheid, vriendelijkheid, vrede, liefde, veiligheid… Maar waarom zijn we zo anders? Waar liggen de verschillen? We bekijken de verschillen tussen de westerse en de oosterse cultuur (de Ik-cultuur en de Wij-cultuur oftewel de individualistische en de collectivistische cultuur). Wat is er anders in de communicatie, in het omgaan met conflicten, in sociale relaties, tijdbesef, en het opvoeden van kinderen? Deze verschillen worden tijdens de workshop behandeld in groepjes door middel van oefeningen en kaartspel. Je krijgt een hand-out met praktische tools, die je direct kunt gebruiken. Je krijgt inzicht in en word je bewust van culturele verschillen en overeenkomsten. Je treedt buiten je eigen culturele referentiekader, en kan doordoor makkelijker communiceren met mensen uit andere culturen.

Ken je collega’s, maar ook jezelf! – Jan-Bart Bouwmans, ICM
Collega’s (beter) leren kennen, maar vooral ook begrijpen, betekent dat samenwerken makkelijker gaat en meer zal opleveren. Samen sterker dus! Maar samenwerken heeft natuurlijk ook van alles te maken met je eigen gedrag, karakter en handelswijze. Deze workshop geeft je op een luchtige wijze meer inzicht in allerlei aspecten die met samenwerken te maken hebben: op welke manier communiceren jullie, hoe neem je beslissingen, hoe beïnvloed jij anderen en hoe laat de ander zich beïnvloeden, hoe reageer je op problemen en veranderingen? Antwoorden vind je tijdens de workshop!

Lichaamstaal – Eliane Kat. Body language academie
Communicatie is één van de belangrijkste onderdelen van ons werk en dagelijks leven. We besteden vaak veel aandacht aan het verbale deel (wat we met woorden zeggen), terwijl zo’n 80% van onze communicatie non-verbaal is. Onbewust ‘lezen’ we continu de non-verbale signalen van anderen. Non-verbale communicatie, zoals lichaamstaal, is grotendeels verantwoordelijk voor zaken als onze overtuigingskracht, gunfactor en hoe zelfverzekerd we overkomen. Vaak weet je wel dat non-verbale communicatie zeer belangrijk is, maar hoe het precies werkt en hoe je het kan beïnvloeden met het oog op jouw doel is een andere vraag! Als we meer grip creëren op onze non-verbale communicatie, krijgen we meer grip op onze uitstraling, gesprekken en de uitkomst van de gesprekken. In deze workshop krijg je inzicht in je eigen non-verbale communicatie. Je ervaart hoe dit effect heeft op jouw uitstraling en je leert hoe je dit kan aanpassen om meer invloed uit te
oefenen op de werkvloer! Doordat je actief met oefeningen aan de slag bent, leer je gelijk ook signalen bij een gesprekspartner te herkennen. Gedurende de workshop is er volop ruimte voor vragen en inbreng vanuit de groep.

Professionele identiteit – Angela Roerdink, trainer/adviseur CNV Academie
Nooit staat het onderwijs stil. De maatschappij verandert en dus veranderen ook onze ideeën over school en over leren. De onderwijsondersteuner weet leerlingen én collega’s te enthousiasmeren om het beste uit kinderen te halen. Dat is de kracht van dit vak.

Veranderingen in het onderwijs – niet iedere onderwijsondersteuner zal daar opgewekt op reageren. De voortdurende ontwikkelingen in de onderwijspraktijk kunnen soms best ontmoedigend zijn. Maar het beste uit de toekomst halen, dat is toch waar het in het onderwijs om draait. Zonder je eigen stijl en aanvoelen te verliezen, kun je uit nieuwe theorieën over leren en werken de energie halen om de onderwijsondersteuner van de toekomst te zijn. Hoe blijf je op de hoogte van nieuwe ideeën? Hoe houd je controle over de vernieuwingen?

Tijdens deze workshop maakt CNV Academie je wegwijs in de nieuwe inzichten over leren en ontwikkelen en schetsen we samen een toekomst van het onderwijs waar we zelf onderdeel van zijn. Tijdens de workshop besteden we aandacht aan de volgende onderwerpen:
•Hoe (pedagogisch) sensitief ben je nu?
•Hoe kun je het verschil maken in het leerproces van je leerlingen?
•Vanuit welke waarden, normen en overtuigingen handel je nu?
•Hoe versterk je jouw professioneel vermogen, nu en voor later?

De nieuwste inzichten zijn inspirerend en geven je de kans het beste uit jezelf te halen – en uit je leerlingen, natuurlijk, want je bent er voor hen. Wees klaar voor hun toekomst

Gegevens

Datum:
13 november 2018
Tijd:
10:00 - 17:00

Organisator

CNV Onderwijs
Telefoon:
0307511003
Website:
onderwijs.cnvconnectief.nl

Locatie

Hotel en Congrescentrum Belmont,
Goorsteeg 66
Ede, Nederland
+ Google Maps