Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Landelijke dag identiteitsbegeleiders PO: Identiteit en onderwijs in verandering

29 mei 2018 | 09:30 - 15:30

Datum en tijdstip: Dinsdag 29 mei 2018 9.30-15.30 uur
Locatie: CNV-gebouw, Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht

De werkgroep Levensbeschouwelijke Identiteitsbegeleiders (LIB) van CNV en het Landelijk Overleg en Coördinatie Identiteitsbegeleiders (LOCI), nodigen u uit voor de Landelijke Dag van Identiteitsbegeleiders op 29 mei.

Identiteit en onderwijs in verandering

Vakbekwaam op het gebied van theologie, filosofie en religiewetenschap, deskundig in het gesprek, en vertrouwd met de gang van zaken in het onderwijs. Identiteitsbegeleiders bewegen, ontwikkelen en verhelderen identiteitsprocessen in scholen en schoolbesturen en zijn, niet zelden, begeleiders van veranderprocessen. Veranderen is interacteren.

Tijdens de ochtend reflecteert Thijs Homan met ons over onze opvattingen over veranderprocessen. Prof. dr. Thijs Homan is hoogleraar Change en Implementation aan de Open Universiteit Nederland. Homan presenteert en deelt, doorspekt met humor, zijn kennis en ervaring over het doorvoeren van veranderingen in organisaties. Wij gaan daarnaast praktisch aan de slag met onze eigen voorbeelden. Wij denken met hem na over de vraag ‘wie denken de mensen wie wij zijn’, en welk effect heeft dat op ons interacteren?
Thijs Homan schreef onder andere Het et-cetera-principe, Veranderen als chaotisch proces, Organisatiedynamica, Wolkenridders en Teamleren.

In de middag presenteren de sectorgroep Onderwijsdienstverlening en de werkgroep LIB van CNV Onderwijs zich met wat zij betekenen voor identiteitsbegeleiders (in dienstverband of als zzp-er).
Verder vraagt LOCI aandacht voor een mogelijk nieuwe werkwijze of organisatievorm om tot inhoudelijke samenwerking van identiteitsbegeleiders op landelijk gebied te komen.

Programma
9.30 Inloop
10.00 Welkom door CNV Onderwijs en dagvoorzitter Jos Roemer
10.15 Interactieve presentatie Thijs Homan: Veranderen is interacteren
11.45 Koffiepauze
12.00 Interactieve presentatie Thijs Homan: Contextuele identiteit
13.00 Lunchpauze
14.00 Presentatie sectorgroep Onderwijsdienstverlening en werkgroep LIB van CNV Onderwijs
14.15 Presentatie en feedback nieuwe organisatievorm voor identiteitsbegeleiders
15.15 Afsluiting

We zijn te gast bij: CNV Onderwijs, Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht (nabij NS-station Utrecht Overvecht).
Dankzij de ondersteuning van CNV Onderwijs zijn voor deelnemers geen kosten aan deze dag verbonden. Aanmelding vóór dinsdag 22 mei via de link: https://lib29052018.eventbrite.nl. Na aanmelding krijgen deelnemers enkele literatuursuggesties toegezonden. Voor meer informatie kun je terecht bij de werkgroep LIB van CNV Onderwijs, via onderwijsdienstverlening@cnv.nl

Gegevens

Datum:
29 mei 2018
Tijd:
09:30 - 15:30
Evenement Categorie:

Organisator

CNV Connectief
Telefoon:
030 751 1003
E-mail:
info@cnv.nl
Website:
www.cnvconnectief.nl