8 maart 2017

Tips and tricks voor Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken, het raakt steeds meer ingeburgerd. Voor de twijfelaars 7 tips!

 1. Weet van jezelf waar je behoefte aan hebt
  Het Nieuwe Werken kan betekenen dat je anders gaat samenwerken met je leidinggevende of met collega’s. Er zijn veel trainingen en tests die je kunt volgen of afleggen om erachter te komen waar jouw behoefte ligt.
 2. Bespreek je behoeften en de mogelijkheden
  Het is belangrijk dat je leidinggevende weet waar je behoefte aan hebt. Denk daarbij vooral in wat er mogelijk is, of hoe jullie het samen mogelijk kunnen maken.
 3. Bespreek het ook met je collega’s; maak je wensen bekend
  Zo werk je aan het helder krijgen van de verwachtingen van elkaar en voorkom je teleurstellingen of geroddel op de werkvloer.
 4. Deel je ervaringen met collega’s
  Als jij een geweldige oplossing hebt gevonden, deel dat met je collega’s. Vaak zijn collega’s op zoek naar dezelfde oplossingen en wordt het wiel (onnodig) meerdere keren uitgevonden. Andersom geldt het ook: Vraag hoe je collega’s punten hebben aangekaart of waar de oplossingen zijn gevonden.
 5. Neem je tijd!
  Bedenk dat je niet in één keer helemaal overtuigd hoeft te zijn van het concept HNW. Neem de tijd om uit te vogelen hoe het voor jou het beste werkt.
 6. Betrek je leidinggevende in alle stappen die jij zet en doormaakt op het gebied van HNW
  Je leidinggevende kan je verder helpen. Maar dan moet je wel goed aan kunnen geven wat je wilt en wat je kunt. En weet dat je leidinggevende ook weer kan leren van jou!
 7. Leer ervan!
  Blijf voor jezelf nagaan of je de ideale werksituatie voor jezelf hebt kunnen creëren. Zo ja, super!! Als dat nog niet het geval is, ga voor jezelf na waar dat aan ligt. Overleg met collega’s, check fora of vraag om advies bij je bond!

Omdat Het Nieuwe Werken ook kan betekenen dat je meer thuis werkt, gaven we je eerder al 7 tips om dat makkelijker te maken, lees deze tips ook nog eens.